αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ τηλεθέαση που κάνει το Netflix: H πλατφόρμα θα αποκαλύψει για πρώτη φορά πόσοι άνθρωποι παρακολουθούν το περιεχόμενό της

Η τηλεθέαση που κάνει το Netflix: H πλατφόρμα θα αποκαλύψει για πρώτη φορά πόσοι άνθρωποι παρακολουθούν το περιεχόμενό της

Το Netflix συνήθως κρατάει τα στοιχεία τηλεθέασης κρυφά, αλλά πλέον λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για την υπηρεσία streaming θα είναι διαθέσιμα και θα μετρώνται από έναν εξωτερικό, ανεξάρτητο φορέα.

Στο παρελθόν, το Netflix δημοσίευσε μόνο πολύ περιορισμένα στοιχεία τηλεθέασης, αποκαλύπτοντας, για παράδειγμα, λίστες κατάταξης των πιο δημοφιλών σειρών και ταινιών του ή παγκόσμιες ιστορίες επιτυχίας, όπως η τεράστια επιτυχία Squid Game, η οποία έσπασε τα ρεκόρ ροής.

Αλλά από τον Νοέμβριο, τα στοιχεία τηλεθέασης του Netflix θα δημοσιεύονται από το BARB (Broadcasters’ Audience Research Board), αφότου ο γίγαντας του streaming εγγραφεί στην υπηρεσία.

Η βρετανική υπηρεσία τηλεθέασης αναφέρει ήδη μηνιαία στατιστικά στοιχεία για πάνω από 300 εγγεγραμμένα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, όπως το BBC και το ITV, αλλά η προσθήκη των υπηρεσιών streaming – το Disney+ έχει ήδη συμβληθεί – επιτρέπει πολύ πιο λεπτομερή εικόνα για το πώς συγκρίνονται τα παραδοσιακά κανάλια και οι πλατφόρμες streaming.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη και μοναδική χώρα στην οποία το Netflix έχει κάνει κάτι τέτοιο, και έρχεται μετά από πιέσεις που άσκησαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη χώρα στις πλατφόρμες streaming να τηρούν τους ίδιους κανόνες με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, δήλωσε ότι τηρεί μια υπόσχεση προς τη βρετανική τηλεοπτική βιομηχανία σε μια εκδήλωση της Royal Television Society το 2019.

«Έχουμε κρατήσει επαφή με την BARB από τότε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεσμευτούμε ως προς την αξιόπιστη μέτρησή της για το πώς οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + fifteen =