αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα»: Ένα event που θα σε ταξιδέψει από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων μέχρι τις παλιές πηγές ενέργειας

«Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα»: Ένα event που θα σε ταξιδέψει από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων μέχρι τις παλιές πηγές ενέργειας

Η SciFY, το Μουσείο Ηρακλειδών και το INNOVATHENS powered by Samsung σας προσκαλούν στην 23η SciFY Academy με θέμα, “Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα”. Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 19:00, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS – Αεριοφυλάκιο 2).

Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά σεμιναρίων, από τo μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε, ως εισηγητή, το σεβαστό μας κ. Θεοδόση Τάσιο, Ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας όπου θα μας διαφωτίσει σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.

Μηχανισμός Αντικυθήρων και Αυτόματα. Μετρητικοί μηχανισμοί. Ευπαλίνειο όρυγμα και πολεμικές μηχανές. Στοιχεία μηχανών και τηλεπικοινωνίες. Ναυπηγική, ιατρική, πηγές ενέργειας, μεταλλουργία, υδραυλικά και δομικά έργα…Ένα γοητευτικό ιστορικό ταξίδι για την αρχαία ελληνική και ελληνιστική τεχνολογία, υπό τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, τις φιλοσοφικές προσεγγίσεις και τις πολιτικές αντιλήψεις της εποχής.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

– Να ενημερωθούν για τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων και (ίσως) να αναθεωρήσουν την άποψή τους για το τεχνολογικό επίπεδο της εποχής.
– Να κατανοήσουν αιτίες, μέσα, ανάγκες, που επηρεάζουν την πορεία και το ρυθμό της τεχνολογικής ανάπτυξης.
– Να διερευνήσουν την επίδραση των ευρύτερων οικονομικών και πολιτισμικών παραγόντων στην τεχνολογική πρόοδο.
– Να ανακαλύψουν το συνεχές ιστορικό νήμα της τεχνολογικής εξέλιξης.
– Να γνωρίσουν μεγάλους τεχνικούς εφευρέτες της εποχής.
– Να βοηθηθούν στην περαιτέρω μελέτη του θέματος.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές τεχνολογικών και ιστορικών σχολών, καθώς και σε τεχνικούς, επιστήμονες και ερευνητές με ευρύτερη, από την καθαρά τεχνολογική, προσέγγιση του αντικειμένου τους. Όπως πάντα η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέμα της.

Βεβαιώσεις Παρακολούθησης θα δοθούν ηλεκτρονικά.

Είσοδος ελεύθερη ‐ Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN23Tickets

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 17 =