αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τεχνική Pomodoro και άλλα: 12 τρόποι για να δουλεύεις εξυπνότερα και όχι πιο πολύ

Η τεχνική Pomodoro και άλλα: 12 τρόποι για να δουλεύεις εξυπνότερα και όχι πιο πολύ

Η συγκέντρωση και οι σωστές προτεραιότητες, είναι παράγοντες κλειδί ώστε να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου και να αποφύγεις την εξουθένωση. Μάλιστα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Cal Newport πρόσφατα μίλησε στους The New York Times για το νέο όρο που θέσπισε, την «βαθιά εργασία», η οποία ορίζεται ως «η διαδικασία κατά την οποία είσαι συγκεντρωμένος, χωρίς περισπασμούς σε μια απαιτητική επαγγελματική εκκρεμότητα. Είναι ουσιαστικά σαν να έχεις κλειδώσει κάτι στο μυαλό σου, από το οποίο δεν διακόπτεις», λέει και συνεχίζει «σαν να έχεις 0 παρεμβολές».

Αν θέλεις και εσύ να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο συγκέντρωσης, παρακάτω θα βρεις ορισμένους τρόπους που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να εργάζεσαι πιο σκληρά, και λιγότερο έξυπνα.

Σκέψου το «γιατί»

Το κίνητρό σου, θα δουλέψει πάντα υπέρ σου. Σκέψου τον λόγο που θέλεις να ολοκληρώσεις κάτι και σίγουρα θα κινητοποιηθείς.

Φάε τον βάτραχο, η τεχνική που θα σε σώσει

Υπάρχει μια ολόκληρη θεωρία του Brian Tracy, η οποία λέγεται «Φάε τον βάτραχο». Σύμφωνα με αυτήν, πρέπει να κάνεις όλα όσα δεν σου αρέσουν, αλλά είναι σημαντικά, νωρίς το πρωί. Καθώς η μέρα σου προχωράει θα αφοσιωθείς σε άλλα, πιο ενδιαφέροντα για εσένα και τελικά η ημέρα σου θα κλείσει με λιγότερο φόρτο εργασίας και περισσότερη διασκέδαση.

Απάντησε 3 ερωτήσεις σχετικά με τις συναντήσεις που έχεις

Αν οι συναντήσεις σου είναι τόσες πολλές, ώστε να μην προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα άλλο, θα σε βοηθήσει πολύ να απαντάς 3 ερωτήσεις, προτού τις προγραμματίζεις.

  1. Μπορώ να μην παραβρεθώ και να κάνω κάτι άλλο, πιο σημαντικό εκείνη την ώρα;
  2. Η απουσία μου θα παίξει ρόλο στο να είναι οι συνεργάτες μου παρόντες ή η συνάντηση μπορεί να γίνει μόνο με εκείνους;
  3. Μπορεί να συντονίσει την συνάντηση κάποιος άλλος εκτός από εμένα μέσα από την ομάδα μου;

Κάνε ένα πλάνο

Είτε πρόκειται για έναν μεγάλο στόχο, είτε για έναν μικρότερο, το να θέσεις ένα πλάνο θα σε βοηθήσει να τον πετύχεις. Χώρισε τα όσα έχεις να κάνεις σε βήματα που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της εκκρεμότητάς σου. Μετά, ανάλυσε την στρατηγική σου και εντόπισε τυχόν λάθη, ώστε να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον.

Η προετοιμασία, είναι δύναμη

Μην υποτιμάς ποτέ την αξία μιας καλής προετοιμασίας. Οργανώσου, κάνε την στρατηγική σου και κράτα αρχείο. Έτσι, στο μέλλον θα δεις πώς έλυσες τυχόν προβλήματα ή λάθη που έκανες ώστε στο μέλλον, να χρειάζεσαι πολύ λιγότερο χρόνο για να επιτύχεις έναν στόχο.

Όρισε τις προτεραιότητές σου

Προσπάθησε να είσαι αποδοτικός, όχι απασχολημένος, όπως είπε και ο Tim Ferris. Θέσε τους στόχους της εβδομάδας ή της ημέρας σου και ανάλογα με την βαρύτητα που έχει ο καθένας, όρισε ένα χρονοδιάγραμμα.

Εσύ, πότε αποδίδεις καλύτερα;

Είναι βασικό το να ξέρεις τις ώρες που σαν οργανισμός, αποδίδεις καλύτερα. Σκέψου ποια ώρα της ημέρας είσαι πιο αποδοτικός και κάνε εκείνη την ώρα τα πιο δύσκολα. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείς, κάνε το πλάνο της επόμενης μέρας. Η οργάνωση, είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Δούλεψε πιο συγκροτημένα

Με το να ξέρεις ποιες ώρες αποδίδεις καλύτερα, θα μπορέσεις να δουλέψεις πιο συγκροτημένα. Έτσι, τις ώρες που είσαι ιδιαίτερα ενεργητικός, φρόντισε να κάνεις τα πιο απλά πράγματα.

Το ημερολόγιό σου, είναι ο βοηθός σου

Αν δεν έχεις ένα ημερολόγιο ή μια ατζέντα, σίγουρα χάνεις! Πάρε ένα από τα δύο και οργάνωσε τις μέρες και τον χρόνο σου. Έτσι, θα έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα για την δουλειά σου, την οικογένειά σου, ακόμα και για τα χρήματά σου. Να είσαι ρεαλιστικός με το πλάνο σου και σίγουρα θα δεις διαφορά.

Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα

Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για το σώμα και τον εγκέφαλό σου. Κάνε λίγο stretching, πήγαινε έναν περίπατο και πάρε βαθιές ανάσες. Χρησιμοποίησε αυτά τα λεπτά για να αποφορτιστείς και να επιστρέψεις δριμύτερος σε όσα έχεις να κάνεις.

Η τεχνική Pomodoro είναι σωτήρια

Σύμφωνα με την τεχνική «Pomodoro» πρέπει να χωρίζεις τις δραστηριότητές σου, σε 25λεπτα τμήματα.

Για 25 λεπτά, κάνε μόνο ΕΝΑ πράγμα και κλείσε ΟΛΕΣ τις ειδοποιήσεις του κινητού σου. Αμέσως μετά, πάρε 5 λεπτά για να κάνεις ένα διάλειμμα και να ανασυγκροτηθείς. Μετά από τέσσερα ή πέντε 25λεπτα, κάνε διαλείμματα 15 με 30 λεπτών προτού προχωρήσεις στον επόμενο κύκλο εργασίας. Πραγματικά το συγκεκριμένο, αλλάζει την ζωή σου.

Προγραμμάτισε, κάνε, επανεξέτασε, προσαρμόσου

Τα παραπάνω είναι παράγοντες κλειδί για την επαγγελματική σου επιτυχία. Προγραμμάτισε τι έχεις να κάνεις, προχώρα στην δράση, αν προκύψει κάτι άλλο επανεξέτασε τι είναι τελικά πιο σημαντικό και τελικά προσάρμοσε το πρόγραμμά σου στα νέα δεδομένα.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =