αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις

Η «τεχνική της σιωπής»: Το ψυχολογικό τρικ για να παίρνεις μια πληροφορία που θες, χωρίς να ρωτήσεις

Συνήθως όταν συνομιλούμε με κάποιον και θέλουμε να του αποσπάσουμε μια πληροφορία, του κάνουμε μία ή περισσότερες ερωτήσεις. Μάλιστα, αν ο άλλος δεν μας δίνει την πληροφορία που θέλουμε, συνεχίζουμε να τον ρωτάμε με ακόμα πιο έντονο τρόπο. Κι όμως, αυτό μπορεί να είναι λάθος.

Πολλοί ειδικοί στις διαπραγματεύσεις, εξηγούν ότι υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για να εκμαιεύουμε πληροφορίες από τους γύρω μας χωρίς καν να αρθρώσουμε λέξη. Και κυριολεκτούμε. Ο λόγος για την «τεχνική της σιωπής».

Εάν κάποιος σου δώσει μια μη ικανοποιητική απάντηση, μείνε σιωπηλός κοιτώντας τον στα μάτια. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα νιώσουν πίεση με αυτό και θα συνεχίσουν να μιλάνε αποκαλύπτοντας συνήθως περισσότερα.

Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία λειτουργούμε πολύ οργανωμένα ελαχιστοποιώντας τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Ο συνομιλητής μας θέλοντας να αποφύγει την αμηχανία της σιωπής γίνεται πολύ πιο ομιλητικός, κάτι που έχει ως πιθανό αποτέλεσμα να μας αποκαλύψει τα πράγματα που θέλουμε.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που το άβολο θέμα προς συζήτηση είναι γνωστό και στους δύο, όταν ο ένας σωπαίνει ο άλλος επιχειρεί να μιλήσει για να βγάλει τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση και την ανυπόφορη αμηχανία της σιωπής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − four =