αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «τακτική 7 ημερών» για να πετύχεις έναν προς έναν όλους τους στόχους σου το 2018

Η «τακτική 7 ημερών» για να πετύχεις έναν προς έναν όλους τους στόχους σου το 2018

Το 2017 πλησιάζει προς το τέλος του (πόσο γρήγορα περνά ο καιρός ε;). Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τον απολογισμό τους. Βλέπουν τους στόχους που είχαν θέσει πριν από έναν χρόνο και εξετάζουν ποιους από αυτούς πέτυχαν και ποιους όχι.

Και στη συνέχεια, θέτουν τους στόχους για την νέα χρονιά. Είναι καλές οι λίστες και οι κατάλογοι. Ωστόσο, δεν αρκούν για να πετύχεις τους στόχους σου. Το inc.com, βάζει στη συζήτηση ακόμα έναν παράγοντα. Το πόσο μπορείς να «παρακολουθείς» έναν στόχο και την εξέλιξη του, κάθε ημέρα.

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι στόχος σου είναι να πας στο τοπικό γυμναστήριο ή γήπεδο και να κάνεις 10 ελεύθερες βολές στην μπασκέτα. Έτσι ώστε να βελτιωθείς σε αυτό το κομμάτι. Αυτός είναι ένας μετρήσιμος στόχος. Μπορείς να πας στο γυμναστήριο, να μείνεις εκεί όσο θέλεις να και βλέπεις κάθε ημέρα το αν πετυχαίνεις αυτό που θες. Έτσι γνωρίζεις αν είσαι στον σωστό δρόμο άμεσα.

Σκέψου τώρα το δεύτερο σενάριο: Να ορίσεις ως στόχο ότι θέλεις να γίνεις ένας από τους καλύτερους παίχτες μπάσκετ στον κόσμο. Αν υποθέσουμε μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που θέτεις αυτό τον στόχο, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Από που πρέπει να ξεκινήσεις; από τις βολές; Τις ντρίπλες; Την γυμναστική; Ο στόχος σου λοιπόν είναι πολύ μεγάλος και αόριστος.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέτουν συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους.

Τους αρέσει απλά να έχουν «μεγάλους στόχους». Αλλά έτσι είναι σχεδόν απίθανο να φτάσεις στην επιτυχία. Αν ακολούθησες μια τέτοια διαδρομή το 2017 και δεν κατάφερες αυτά που ήθελες, μην κάνεις το ίδιο και το 2018.

Εδώ πρέπει να ακολουθήσεις μια άλλη τακτική: Βάλε στόχους που μπορείς να ολοκληρώσεις μέσα σε 7 ημέρες. Κάθε φορά που ορίζεις ένα στόχο, σκέψου αν μπορείς να τον ολοκληρώσεις ρεαλιστικά σε επτά ημέρες. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να τον πετύχεις, ψάξτε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πόσες ώρες χρειάζεστε για να το αφιερώσετε κάθε μέρα; Πώς θα ξέρετε πότε έχετε περάσει τη «γραμμή τερματισμού»;

Φυσικά, κάποιοι στόχοι απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο. Όμως για να φτάσεις εκεί, πρέπει να πετύχεις τα μικρά ορόσημα που απαιτούνται. Πήγαινε βήμα- βήμα. Αν λοιπόν έχεις έναν μεγάλο στόχο, ποια είναι τα μικρά βήματα που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί; Με την «τακτική των 7 ημερών» βλέπεις άμεσα τα αποτελέσματα σου. Καταλαβαίνεις αν είσαι στον σωστό δρόμο και παραμένεις σε εγρήγορση. Στο τέλος, θα έρθει και η μεγάλη νίκη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seven =