αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική 4 βημάτων για να χτίσεις μια πετυχημένη εβδομάδα

Η τακτική 4 βημάτων για να χτίσεις μια πετυχημένη εβδομάδα

Πόσες φορές οι άνθρωποι μπαίνουν στην εβδομάδα τους χωρίς σχέδιο και περιμένουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που είχαν την προηγούμενη; Κι όμως, το κάνουν πολλοί. Αλλά ο προγραμματισμός πριν από την εβδομάδα είναι απαραίτητος, όταν οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους και να βεβαιωθούν ότι κάνουν αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους ίδιους.

Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται στην τύχη. Ο προγραμματισμός πριν από την έναρξη κάθε εβδομάδας είναι σημαντικός. Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει μια τακτική 4 βημάτων για να χτίσεις μια πετυχημένη εβδομάδα και να είσαι σούπερ παραγωγικός.

Βήμα 1ο: Κατέγραψε το όραμα σου και τους μακροπρόθεσμους στόχους σου. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να κάνετε ένα review του γενικού οράματος σας και των στόχων σας. Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε αυτή την εβδομάδα για να επιτύχετε τους στόχους σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας. Είναι το πρώτο βήμα. Να εξετάζεις τακτικά τους μεγάλους στόχους σου για να βλέπεις τι έχεις μπροστά σου.

Βήμα 2ο: Κατέγραψε τους ρόλους σου. Προσδιορίστε τους πέντε έως επτά ρόλους που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς (διευθυντής, γονέας, σύζυγος ή κάποιος άλλος προσωπικός ρόλος). Αυτή η προσέγγιση σας βοηθά να προγραμματίσετε την εβδομάδα σας μέσα από το πρίσμα του τι είναι πιο σημαντικό σε κάθε ρόλο, αντί να σκέφτεστε απλώς τον επαγγελματικό σας ρόλο. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα σε ένα άτομο να έχει μια ισορροπία με ιστορίες επιτυχίας σε κάθε τομέα της ζωής του.

Βήμα 3ο: Όρισε συγκεκριμένες ενέργειες για κάθε ρόλο. Είτε τα αποκαλείτε στοιχεία δράσης είτε εβδομαδιαίους στόχους, η ουσία είναι ότι πρέπει να ρίξετε ιδέες και να προσδιορίσετε ποιες ενέργειες είναι πιο σημαντικές την νέα εβδομάδα, για κάθε ρόλο. Φαντάσου πόσο σημαντικό είναι να κάθεσαι κάθε Σαββατοκύριακο για λίγα λεπτά και να προσδιορίζεις συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν μεγαλύτερη σημασία σε κάθε έναν από τους σημαντικούς σου ρόλους! Μια ενέργεια μπορεί να είναι π.χ. μια σημαντική συνάντηση που θες να ορίσεις ή ο προγραμματισμός μιας σημαντικής επικοινωνίας με έναν πελάτη και ούτω καθεξής.

Βήμα 4ο: Προγραμμάτισε μια συγκεκριμένη ώρα που θα κάνεις την κάθε ενέργεια. Ωραία, τώρα που έχεις καταγράψει τι ακριβώς θες να κάνεις, μένει το τελευταίο βήμα. Να ορίσεις πότε ακριβώς θα κάνεις την κάθε ενέργεια. Χτίζοντας έτσι ένα οργανωμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Όπως σχολιάζει το αμερικανικό site, ένα άτομο που κάνει προγραμματισμό πριν την εβδομάδα, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 20 έως 30 περισσότερες δραστηριότητες/καθήκοντα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (με λιγότερο άγχος) από κάποιον που δεν το κάνει. Σε ένα μήνα, αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον 80–120 δραστηριότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =