αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική «φουλ άμυνα» και άλλοι δύο μύθοι καριέρας που πρέπει να ξεπεράσεις

Η τακτική «φουλ άμυνα» και άλλοι δύο μύθοι καριέρας που πρέπει να ξεπεράσεις

Είναι αλήθεια ότι θα ακούσεις πολλές γνώμες κατά την διάρκεια της καριέρας σου. Για κάθε κίνηση που κάνεις (ή σκέφτεσαι να κάνεις) θα υπάρχουν πάντα αυτοί που θα σου λένε το πως πρέπει να κινηθείς. ‘Η το πως δεν πρέπει να κινηθείς. Στο τέλος της ημέρας όμως οι αποφάσεις πρέπει να είναι δικές σου. Να απομονώσεις όσο μπορείς τον «θόρυβο» και να κάνεις αυτό που πραγματικά θες. Επίσης πρέπει να αφήσεις πίσω κάποιους μύθους που αφορούν το κομμάτι τις καριέρας. Τρεις τέτοιους θα δούμε τώρα.

1# Μια αλλαγή καριέρας… θα σε καταστρέψει. Αυτό μπορεί να ίσχυε πιο παλιά, που τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αλλά πλέον δεν ισχύει. Σήμερα η εναλλαγή επαγγελματικού αντικειμένου είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει μια δουλειά και αν δε τον καλύπτει, μπορεί να αλλάξει και να ακολουθήσει κάτι άλλο. Δεν είναι εύκολη επιλογή, αλλά μπορεί να γίνει και να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

2# Η τακτική «φουλ άμυνα». Πάντα θα υπάρχουν αυτή που θα σου λένε να μην ρισκάρεις, να μην πιέσεις καταστάσεις, να μην κάνεις τολμηρές επιλογές. Γιατί «είναι δύσκολες εποχές και τι θα κάνεις μετά;». Έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις όμως, ότι η τακτική «φουλ άμυνα» δεν βγάζει σε καλό. Όσο συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν σου αρέσει, η πορεία θα είναι φθίνουσα. Και τα πράγματα θα πάνε χειρότερα ίσως από ότι νομίζεις.

3# Πρέπει να δουλεύεις όλη την ημέρα, κάθε ημέρα. Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο. Όμως μην παρασύρεσαι. Έχεις μπροστά έναν μαραθώνιο. Αν πας στην λογική του να δουλεύεις όλη την ημέρα, κάθε ημέρα, λογικά σύντομα… θα βγεις εκτός αγώνα. Φτιάξε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με ώρες δουλειάς, αλλά και ώρες ξεκούρασης. Μην ξεχνάς ότι η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + ten =