αρχικηVIRALΗ «τακτική των 30 λεπτών» για να σταματήσεις αν ανησυχείς πολύ μέσα στην ημέρα

Η «τακτική των 30 λεπτών» για να σταματήσεις αν ανησυχείς πολύ μέσα στην ημέρα

Η ανησυχία είναι ένα περιττό κακό, όταν πρόκειται για την ψυχική μας υγεία.

Η ανησυχία είναι μια κακή συνήθεια που καταλαμβάνει το μυαλό μας, αφού επικεντρωνόμαστε σε αβέβαια μελλοντικά σενάρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σταματήσουμε συνεχώς να ανησυχούμε για τα πάντα, δίχως νόημα.

Για πολλούς τα πάντα κινούνται τόσο γρήγορα και έτσι θεωρούν πολύ φυσικό να βρίσκονται μέσα σε ένα διαρκές στρες και άγχος.

Η υπερβολική ανησυχία είναι δύσκολο να σταματήσει, γιατί ενεργοποιεί ένα σημείο του εγκεφάλου που διατηρεί τη διέγερση και συνδέεται με τον φόβο.

Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να ανησυχούν για τα πάντα και να μην μπορούν να σταματήσουν, τείνουν να είναι υπερευαίσθητοι σε αρνητικά γεγονότα και απειλές.

Ομως η ανησυχία δεν μας βοηθάει σε τίποτα. Αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις θολώνει την ικανότητα του μυαλού μας να σκεφτεί καθαρά, έτσι ώστε να βρει ουσιαστική λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Υπάρχει τρόπος να ελέγξεις την ανησυχία. Αποδεικνύεται επιστημονικά.

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσεις να ανησυχείς τόσο πολύ είναι να θέσεις ένα χρονικό όριο των 30 λεπτών μέσα στην ημέρα για να ανησυχείς.

Ναι, καλά διάβασες. Θα αφιερώνεις κάθε μέρα 30 λεπτά από τον χρόνο σου για να ανησυχείς και όταν πιάνεις τον εαυτό σου να ανησυχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα σκέφτεσαι ότι έχεις μόνο 30 λεπτά συγκεκριμένα για το κάνεις αυτό.

Προγραμμάτισε πότε θα είναι αυτά τα 30 λεπτά. Το πρωί πριν πας στη δουλειά ή το απόγευμα όταν επιστρέφεις σπίτι; Ο,τι σε βολεύει εσένα. Απλά θα θυμάσαι ότι έχεις μόνο 30 λεπτά για να ανησυχείς.

Αυτή η πρακτική θα σε βοηθήσει να βάλεις όρια στην ανησυχία σου και στις αρνητικές σκέψεις και θα σου δώσει τη δυνατότητα να είσαι πιο ήρεμη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =