αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «τακτική των 2 λεπτών» που μπορείς να εφαρμόζεις κάθε πρωί, για να πετύχεις τους στόχους σου

Η «τακτική των 2 λεπτών» που μπορείς να εφαρμόζεις κάθε πρωί, για να πετύχεις τους στόχους σου

Η αρχή ενός έτους, είναι η στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν τους μεγάλους στόχους τους, για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Και μάντεψε: Στο τέλος της χρονιάς, ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταφέρουν να φτάσουν στους στόχους τους.

Συχνά ακούμε για τις περίφημες to-do λίστες που γίνονται στην αρχή του χρόνου ή ανά τακτά διαστήματα. Με απλά λόγια, είναι οι λίστες που περιλαμβάνουν τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε στο προσεχές μέλλον. Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει μια… αρκετά ενδιαφέρουσα παραλλαγή αυτών των «καταλόγων», έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Αντί να γράφεις μια to-do λίστα για τους μεγάλους στόχους που θες να πετύχεις, γράψε πολλές μικρές. Με μικρούς ρεαλιστικούς στόχους. Κάθε ημέρα. Θα σου πάρει μόνο 2 λεπτά κάθε φορά. Αντί, δηλαδή, να γράψεις στην αρχή της χρονιάς π.χ. ότι «θέλω να βάλω στην ‘άκρη’ 5.000 ευρώ φέτος», κάνε μια λίστα κάθε πρωί στην οποία θα συμπεριλαμβάνεις ανάμεσα σε άλλα ότι πρέπει να βάλεις στην ‘άκρη’ 3 ευρώ. Το ίδιο κάθε ημέρα.

Έτσι υπάρχει καλύτερη δέσμευση με τους μικρούς στόχους σου. Οι οποίοι στην συνέχεια θα σε οδηγήσουν στους μεγάλους στόχους. Επίσης έτσι γίνεται και καλύτερη διαχείριση του χρόνου σου και των δυνάμεων σου. Ξέρεις πόσο ακριβώς πρέπει να προσπαθήσεις κάθε ημέρα για κάτι. Αν για παράδειγμα διαθέτεις ένα blog και βάλεις στόχο να έχεις 1.000 αναγνώστες κάθε ημέρα, ξέρεις πόσο πρέπει να προσπαθήσεις και παράλληλα βλέπεις άμεσα την πρόοδο σου. Αντίθετα, αν πεις ότι… μέχρι το τέλος του έτους «θέλω να μαζέψω 50.000 αναγνώστες», είναι πολύ πιθανό να φτάσει εκείνη η χρονική στιγμή, αλλά να μην το έχεις καταφέρει. Ενώ είναι επίσης πιθανό με το δεύτερο μοντέλο, να μεταθέτεις την δουλειά… όλο και πιο πίσω.

Ξεκίνα από αύριο. Και σημείωσε τα 5 μικρά πράγματα που θέλεις να πετύχεις μέσα στην ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + twenty =