αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική του Elon Musk: Αμφισβητεί όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα. Και φτιάχνει σπουδαία projects

Η τακτική του Elon Musk: Αμφισβητεί όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα. Και φτιάχνει σπουδαία projects

Ο Elon Musk έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX, η SolarCity και η Boring Company. Θεωρείται ένας από τους ποιο καινοτόμους επιχειρηματίες στον κόσμο. Αλλά πως καταφέρνει και χτίζει τόσο πετυχημένες επιχειρήσεις; Το πρώτο κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλες οι εταιρίες του, είναι το όραμα σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες. Κάπως έτσι το όνομα του Musk έχει γίνει συνώνυμο με την καινοτομία.

Το Entrepreneur.com, σε μια ανάλυση του, βάζει και έναν άλλον παράγοντα στη συζήτηση. Ο Elon Musk καταφέρνει πάντα να φτάνει στην επιτυχία, γιατί αμφισβητεί όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα. Πάντα αμφισβητούσε τα δεδομένα που ίσχυαν στην εκάστοτε χρονική στιγμή.

Ψάχνει το «γιατί», σε ένα πρόβλημα που υπάρχει. Και ξεκινά να ψάχνει μια λύση. Η οποία μπορεί να ανατρέπει τα πάντα, σε σχέση με το πως γίνονταν τα πράγματα πριν. Δες ένα πρόσφατο παράδειγμα: Το νέο φιλόδοξο σχέδιο του Musk είναι να δημιουργήσει ένα επαναστατικό σύστημα πυραύλων της SpaceX, που θα μεταφέρει τους επιβάτες από οποιαδήποτε πόλη του πλανήτη σε μια άλλη, σε λιγότερο από μία ώρα. Το καλύτερο μέρος του σχεδίου: Τα εισιτήρια αναμένεται να κοστίζουν περίπου όσο ένα τυπικό εισιτήριο οικονομικής θέσης. Μοιάζει τρελό; Ναι. Αλλά αυτός είναι ο Elon Musk.

Το ίδιο ισχύει π.χ. και με την Boring Company. Η οποία έχει ως στόχο να φτιάξει υπόγεια τούνελ, μέσα από τα οποία θα μεταφέρονται αυτοκίνητα. Ουσιαστικά κάτω από τους δρόμους. Έτσι ώστε να καταπολεμηθεί το μποτιλιάρισμα. Και εδώ, ο Musk έχει αμφισβητήσει όσα ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος έχει πει μια απλή φράση: «Αν ξυπνάς το πρωί και πιστεύεις ότι το μέλλον μπορεί να γίνει καλύτερο, είναι μια φωτεινή μέρα. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν είναι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + seventeen =