αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ τακτική… της νοσταλγίας δεν πετυχαίνει πάντα: Η Nintendo αποσύρει το mini NES

Η τακτική… της νοσταλγίας δεν πετυχαίνει πάντα: Η Nintendo αποσύρει το mini NES

Με μία κίνηση που μάλλον μας ξάφνιασε ομολογουμένως αρκετά, η Nintendo αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή της πετυχημένης retro revival κονσόλας NES Classic Edition. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ένα στέλεχος της Nintendo, μέσα στις επόμενες ημέρες τα καταστήματα θα παραλάβουν την τελευταία έκδοση της μικροσκοπικής κονσόλας και μόλις τελειώσει το stock δεν θα γίνουν νέες παραλαβές, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει και το τέλος της ζωής του NES Classic Edition.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη κίνηση μας ξαφνιάζει λίγο όπως σημειώνει το Digitallife.gr, παρόλα αυτά μπορεί να υπάρξει και λογική εξήγηση, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo, δεν ήταν στα άμεσα σχέδια της η retro revival κονσόλα να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αγορά και σε βάθος χρόνου. Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία θα σταματήσει και την παραγωγή του NES Classic Controller, του χειριστηρίου που μπορούσε να συνδεθεί τόσο με το Wii όσο και με το Wii U, δίνοντας ακόμη περισσότερο «retro» feeling στα games του NES Virtual Console.

Στη μάλλον σύντομη ζωή της, η μικροσκοπική κονσόλα κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 1.5 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η είδηση του τερματισμού της παραγωγής της αναμένεται να εκτοξεύσει την την συλλεκτική αξία της στα ύψη! Για αυτό εάν έχετε μία στη διάθεση σας να της φέρεστε με ξεχωριστή… φροντίδα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − one =