αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική που εφάρμοζε ο Da Vinci για να «ξεκλειδώσει» τις καλύτερες ιδέες του. Μπορείς να το κάνεις και εσύ

Η τακτική που εφάρμοζε ο Da Vinci για να «ξεκλειδώσει» τις καλύτερες ιδέες του. Μπορείς να το κάνεις και εσύ

Μπορεί οι περισσότεροι ειδικοί να λένε ότι πρέπει να εστιάσεις σε ένα συγκεκριμένο πεδίο για να γίνεις πολύ καλός σε αυτό, αρκετοί είναι όμως οι πετυχημένοι άνθρωποι που τα κατάφεραν μέσα από μια άλλη τακτική. Ένας από αυτούς ήταν ο Da Vinci. Τι έκανε ο διάσημος ζωγράφος; Είχε την συνήθεια να συνδυάζει γνώσεις από διαφορετικά πεδία, για να φτάνει σε σπουδαία αποτελέσματα.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του Leonardo da Vinci είναι αναμφίβολα η Mona Lisa. Αυτό που λίγοι ξέρουν, είναι ότι ο ταλαντούχος ζωγράφος συνδύασε πολλές διαφορετικές γνώσεις για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, που έμεινε στην ιστορία. Ο ίδιος έκανε σπουδές γύρω από την επιστήμη, τα μαθηματικά, τα οπτικά εφέ, τη σκιά, την κίνηση, την μηχανική και την ανατομία, για να δημιουργήσει τη Mona Lisa. Έπρεπε επίσης να εφεύρει νέα έλαια και νέα στυλ ζωγραφικής για να δώσει στη Mona Lisa το αινιγματικό της χαμόγελο.

Όλα είναι χρήσιμα στην διαδρομή σου. Ακόμα και γνώσεις που με μια πρώτη ματιά σου μοιάζουν «άχρηστες».

Για να φτάσεις στις μεγάλες ιδέες, δεν πρέπει να μένεις «κλεισμένος» μέσα σε ένα δωμάτιο. ‘Η να κοιτάς μόνο σε ένα πεδίο. Είναι χρήσιμο να «συνδυάσεις» ανθρώπους και γνώσεις που μοιάζουν διαφορετικές μεταξύ τους. Αυτές οι ζυμώσεις μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τις καλύτερες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =