αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τέχνη της συζήτησης: Κι όμως, αυτό ίσως είναι το No1 skill για να γίνεις σπουδαίος επιχειρηματίας

Η τέχνη της συζήτησης: Κι όμως, αυτό ίσως είναι το No1 skill για να γίνεις σπουδαίος επιχειρηματίας

Ναι, οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν μια σειρά από skills για να καταφέρουν να φτάσουν στην επιτυχία. Από τεχνικές γνώσεις πάνω στην δουλειά, μέχρι την διαχείριση χρόνου ή την καλή λήψη αποφάσεων. Όλα αυτά είναι σημαντικά. Υπάρχει όμως ένα απρόσμενο skill που ίσως παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Είναι η τέχνη της συζήτησης, όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com.

Σκέψου το: Η συζήτηση είναι κάτι το οποίο το συναντάς παντού, μέσα στο επιχειρηματικό σου μονοπάτι. Συζητήσεις πρέπει να κάνεις τους τους πελάτες σου, με την ομάδα σου, με υποψήφιους επενδυτές ή με εξωτερικούς συνεργάτες. Η συζήτηση είναι το «μέσο» που μπορεί να σε πάει στο επόμενο level ή να σε αφήσει στάσιμο.

Αλλά πως μπορεί κάποιος να γίνει «καλός παίχτης» μέσα σε μια συζήτηση; Εδώ είναι 5 πρακτικά tips.

1# Άκου προσεκτικά τον άλλο. Κατανόησε αυτά που σου λέει. Και μετά μίλα.

2# Κάνε ανοιχτές ερωτήσεις. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις στο να εξελιχτεί η συζήτηση. Ο άλλος θα σου ανοιχτεί περισσότερο και θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες.

3# Άσε τη συζήτηση να εξελιχθεί. Πολλές ιδέες και σκέψεις μπορεί να σου έρθουν στο μυαλό κατά την διάρκεια μιας συζήτησης. Αλλά αν αυτές είναι άσχετες με το θέμα για το οποίο μιλάτε, είναι καλύτερο να μην διακόψεις την συζήτηση που ήδη έχει ανοίξει. Άσε την να εξελιχθεί με φυσικό τρόπο.

4# Κράτα τις δεσμεύσεις σου. Αυτό ισχύει γενικά στην ζωή μας, όχι μόνο στην επιχειρηματικότητα. Αν πάνω σε μια συζήτηση δεσμευτείς για κάτι, φρόντισε να κρατήσεις τον λόγο σου. Έτσι θα χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με την άλλη πλευρά.

5# Μην πλατιάζεις… με λεπτομέρειες. ΟΚ, δεν χρειάζεται να απαντάς μονολεκτικά. Αλλά όταν μια συζήτηση έχει συγκεκριμένο θέμα, φρόντισε να είσαι to-the-point και να μην κουράζεις τον συνομιλητή σου με πολλές λεπτομέρειες. Εκτός αν αυτές είναι απαραίτητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =