αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ συνιδρύτρια της Nannuka απαντά σε 6 ερωτήσεις στις οποίες δεν έχει ξανά απαντήσει ποτέ

Η συνιδρύτρια της Nannuka απαντά σε 6 ερωτήσεις στις οποίες δεν έχει ξανά απαντήσει ποτέ

Η ιστορία της Nannuka είναι λίγο- πολύ γνωστή. Οι τρεις ιδρύτριες της, ήθελαν να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων που έχουν παιδιά πολύ πιο εύκολη. Έτσι δημιούργησαν την πρώτη πρώτη online υπηρεσία που «συνδέει» τους γονείς, με babysitters ή με χώρους φύλαξης παιδιών. Ενώ υπάρχει και ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

Μέσα στα 3 χρόνια λειτουργίας η πλατφόρμα έχει καταφέρει, μεταξύ άλλων, να καλύψει τις ανάγκες 11.200 οικογενειών, να καταχωρήσει 6.350 εξακριβωμένα προφίλ επαγγελματιών, ενώ εκείνη η αρχική ομάδα των τριών, έχει… μεγαλώσει φτάνοντας τα 18 άτομα.

Τώρα όμως δεν θα αναλύσουμε περισσότερο το success story της Nannuka όπως φαίνεται «από έξω». Το It’s Possible αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό: Να δει τα πράγματα «από μέσα». Έτσι απηύθυνε ένα challenge στην συνιδρύτρια της Nannuka, Λέλα Δρίτσα. Να απαντήσει σε 6 ερωτήσεις, στις οποίες δεν έχει ξανά απαντήσει ποτέ μέχρι σήμερα. Η ίδια είπε το «ναι» και οι απαντήσεις που ακολουθούν έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μπορείτε να μας περιγράψετε πως είναι μια ημέρα σας στο γραφείο; Από τη στιγμή που πάτε, μέχρι τη στιγμή που φεύγετε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμιά μέρα δεν είναι ίδια. Μαζί με τη Νάταλι Λεβή και την Κατερίνα Λάμπρου, τις άλλες δύο συνιδρύτριες της Nannuka, έχουμε επινοήσει καινούρια πίστα για το multitasking. Δεν είναι λίγες οι φορές που γράφουμε mail on line κατά τη διάρκεια meeting ενώ απαντάμε και σε κάποιο συνεργάτη απ’ το γραφείο που “φέρνει” κάποιο θέμα που μόλις προέκυψε. Η day-to-day διαχείριση πάει χέρι χέρι με τη στρατηγική για νέες συνεργασίες και προοπτικές αλλά ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκω πάντα χρόνο να απαντήσω και στα τηλέφωνα των παιδιών μου που από τότε που τους έδειξα πώς να επικοινωνούν μαζί μου, δεν σταματούν να με καλούν για την πιο ασήμαντη -σημαντική- λεπτομέρεια! Και, βέβαια, πάντα έχουμε χρόνο για να πούμε τα νέα μας με τους συναδέλφους, να μοιραστούμε εμπειρίες, ανησυχίες, να γελάσουμε, να χαλαρώσουμε… Όπως κάνουν όλες οι δεμένες ομάδες.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της ομάδας σας; Και αν ναι, πως τις διαχειριστήκατε;

Φυσικά και υπήρξαν. Σε μια τόσο ρευστή  πραγματικότητα αλλά και με ένα προϊόν που εμείς οι ίδιες διαμορφώναμε από την αρχή και δεν ακολουθούσαμε την πεπατημένη, ήταν πολύ φυσικό να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις , σε επιμέρους αλλά και σε πιο κεντρικά ζητήματα.

Το διαχειριζόμαστε, συνθέτοντας. Αφήνοντας λίγο χρόνο να περάσει για να δούμε ποια άποψη κερδίζει περισσότερο έδαφος. Κι όταν δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, επιλέγουμε την αρχή της πλειοψηφίας (το γεγονός ότι είμαστε τρεις έχει παίξει… καταλυτικό ρόλο εδώ!)

Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω, τι θα κάνατε διαφορετικά σε σχέση με τη Nannuka;

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική στα περασμένα εκ του αποτελέσματος και εκ των υστέρων. Είναι αλήθεια πως σήμερα βλέπουμε πράγματα που έχοντας τη σημερινή εμπειρία θα είχαμε τολμήσει διαφορετικά. Αλλά, οι αποφάσεις που πήραμε και τα βήματα που κάναμε είναι αυτά ακριβώς που έχουν κάνει τη Nannuka αυτό που είναι σήμερα. Αν, παρόλα αυτά, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικά, θα ήμαστε πιο τολμηρές από την αρχή, δεν θα νιώθαμε ανασφάλεια ως προς τις επιχειρηματικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε και ίσως έτσι είχαμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο και φτάναμε πιο γρήγορα στα αποτελέσματα που έχουμε κατακτήσει σήμερα.

Αν έρχονταν μια μεγάλη τεχνολογική εταιρία και σας έκανε πρόταση να πάτε να εργαστείτε ως στέλεχος εκεί, με 3.000 ευρώ μισθό, με την προϋπόθεση να αφήσετε το project σας. Τι θα κάνατε;

Όσο ελκυστική κι αν ακούγεται μια τέτοια πρόταση, η Nannuka είναι ένα project ζωής για εμένα και τις δύο συνιδρύτριες και φίλες και νομίζω δύσκολα θα το εγκαταλείπαμε τη στιγμή που ανθίζει μάλιστα, ενώ δεν έχει ακόμα φτάσει την πλήρη δυναμική του.

Δεν θα ήθελα να λείπω όταν η Nannuka αγγίξει και ξεπεράσει αυτή τη δυναμική, τη στιγμή μάλιστα που θα είχα συνεισφέρει από τη day zero γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας, το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο και ποιο το μεγαλύτερο αρνητικό στοιχείο του ελληνικού startup οικοσυστήματος;

Το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο είναι η εφευρετικότητα και η καινοτομία που συναντά κανείς στις ιδέες του startup οικοσυστήματος αλλά και η υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία στις ομάδες που το απαρτίζουν. Στα αρνητικά στοιχεία θα εντόπιζα τη δυσκολία εύρεσης χρηματοδότησης και την έλλειψη τόλμης που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερης κλίμακας ανοίγματα.

Όταν έχουμε ένα δικό μας project, το καλοκαίρι πάμε διακοπές ή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό;

Πέρα από συνιδρύτρια της Nannuka και επαγγελματίας που λατρεύει τη δουλειά της είμαι και μαμά & συζυγος που αναζητώ διαρκώς να περνάω πολύ χρόνο με την οικογενειά μου και το καλοκαίρι ειδικά είναι η τέλεια εποχή να ζήσουμε μακριά από ρολόγια και deadlines -στιγμές που θα πάρουμε μαζί μας για όλο το χειμώνα. Νομίζω δεν θα μπορούσα να είμαι δημιουργική στη δουλειά μου αν δεν αποφόρτιζα τις μπαταρίες μου κι αν δεν επικοινωνούσα αληθινά με τα παιδιά μου- αυτόν τον καθαρό, δικό μας χρόνο τον έχω ανάγκη κι εγώ όσο και η οικογένεια μου, ίσως και περισσότερο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 3 =