αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ συνηθισμένη απάντηση 5 λέξεων που δεν πρέπει να λες στις job interviews

Η συνηθισμένη απάντηση 5 λέξεων που δεν πρέπει να λες στις job interviews

H Angela Santone, ανώτερη εκτελεστική αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της AT&T, η οποία έχει πάρει συνέντευξη από εκατοντάδες υποψηφίους κατά τη διάρκεια των 20 και πλέον ετών που εργάζεται στο HR, λέει στο CNBC, ότι ακούει συχνά μία λάθος απάντηση στη συχνή ερώτηση «Πες μου για μια στιγμή που έκανες ένα λάθος και τι έμαθες από αυτό».

Η χειρότερη απάντηση είναι να μην δώσετε… καμία απάντηση, όπως εξηγεί.

«Έμενα πάντα έκπληκτη όταν έθετα στους ανθρώπους αυτή την ερώτηση και μου έλεγαν: ‘Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία’», λέει η Santone. «Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη. Θέλετε να δείξετε σε αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη ότι αισθάνεστε άνετα να μιλάτε για αυτά τα λάθη και, το πιο σημαντικό, ότι μάθατε κάτι και αναπτυχθήκαμε από αυτή την εμπειρία», εξηγεί.

Παρόλο που επιθυμείτε να τον πείσετε ότι είστε το καλύτερο άτομο για τη δουλειά, «υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αλαζονείας και υπερηφάνειας», σημειώνει η Santone.

Nα είστε ειλικρινείς. Περιγράψτε ένα λάθος που κάνατε, αλλά παράλληλα να τονίσετε πώς χρησιμοποιήσατε αυτήν την εμπειρία για να βελτιώσετε την εργασία σας, κάτι που δείχνει ότι έχετε αυτογνωσία και είσε πρόθυμοι να μάθετε, λέει η Santone.

Μπορείτε επίσης να φανείτε πιο σίγουροι και ικανοί σε μια συνέντευξη για δουλειά, προσφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς εργάζεστε με μια ομάδα ή σε ομαδικά έργα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 13 =