αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ συνάντηση της Νέας Υόρκης: Αυτά είναι τα μεγάλα funds που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό κάλεσμα για επενδύσεις

Η συνάντηση της Νέας Υόρκης: Αυτά είναι τα μεγάλα funds που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό κάλεσμα για επενδύσεις

Ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να επενδύσει στη χώρα, απηύθυναν οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης από το βήμα του 21ου Ετήσιου Επενδυτικού Forum της Capital Link που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Το κάλεσμα βρήκε ισχυρή ανταπόκριση μέσα από τη συμμετοχή στο Forum εκπροσώπων Funds, ξένων επιχειρηματιών και τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και από τις κατ’ ιδίαν επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Το forum, στο οποίο έδωσε το παρών η ελίτ της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, “άνοιξε” με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να καλεί, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος τους Αμερικανούς επενδυτές να βάλουν στην “ατζέντα” τους την ελληνική οικονομία. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης “το σημερινό επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μια συντριπτική υποστήριξη για τις ξένες επενδύσεις”. Τόνισε δε πως “σε αντίθεση με αυτό που ήταν ο γενικός κανόνας στην Ελλάδα, η σημερινή κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία χωρίς να δώσει κενές υποσχέσεις για παροχές και άλλες χάρες στο εκλογικό σώμα. Αντίθετα εστίασε στο να παρουσιάσει μια ατζέντα βαθιών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μεταμόρφωναν την ελληνική οικονομία προς το καλύτερο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ομιλίες των υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και των υφυπουργών. Απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους των funds μίλησαν για τη δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στέλνοντας το μήνυμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η “Ελλάδα επανήλθε”.

Tα Funds

Μεταξύ των επενδυτικών funds που συμμετείχαν στο Forum μέσω εκπροσώπων τους ήταν και τα εξής: Athanor Capital, Bienville Capital, BlackRock, BlueCrest Capital, Brookfield Asset management, Consilience Capital, Eaton Vance, Fir Tree Partners, Goldman Sachs Asset Management, Helm, Morgan Stanley, MSK Capital Partners, Nomura, Third Point, Pimco, Evermore, Psaros KPS, Monarch, Knighthead, Stonehill, Olympus Peak, Citi, Aberdeen, Helm, East Rock, Centerbridge, Beachpoint και Weterwheel.

Μπαράζ επαφών με τους ξένους επενδυτές

Η ελληνική κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη αλλά και οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία για απευθείας επαφές με τους επικεφαλής funds, διεθνών τραπεζών και επιχειρήσεων, μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one συναντήσεις. Ειδικότερα σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το Συνέδριο, διοργανώθηκαν δύο group sessions για τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του και του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, πραγματοποίησαν σειρά από one-to-one συναντήσεις με επενδυτές και  υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

Επίσης οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των εταιρειών, είχαν επαφή με όλα τα ομογενειακά MME  που κάλυψαν το Συνέδριο καθώς και με Διεθνή Μέσα όπως η Wall Street Journal, το Bloomberg, το YAHOOFinance, το Reuters, η New York Times, η Tradewinds.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης μετέβη και έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο YAHOOFinance, στη κυρία Alexis Christoforou  η οποία αναμεταδόθηκε live όχι μόνο στην ιστοσελίδα της Yahoo Finance αλλά και σε πληθώρα άλλων συνεργαζόμενων καναλιών : Apple TV, ROKU κα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + eighteen =