αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η συμβουλή που μου έδωσε ο Jeff Bezos και με οδήγησε στην διαχρονική επιτυχία»: Ένας CEO εξηγεί

«Η συμβουλή που μου έδωσε ο Jeff Bezos και με οδήγησε στην διαχρονική επιτυχία»: Ένας CEO εξηγεί

Το να κρατήσεις κερδοφόρα μια τεχνολογική εταιρία στην εποχή μας, όπου τα τεχνολογικά δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το έχει καταφέρει εδώ και 17 χρόνια όμως, ο Jason Fried και η ομάδα του. Με την εταιρία Basecamp.

Πρόκειται για ένα brand που εστιάζει στο software για cloud. Και παρέχει στις επιχειρήσεις μια «κεντρική τοποθεσία» έτσι ώστε να οργανώσουν τις δουλειές τους. Ενώ πολλά έχουν αλλάξει από το 1999, τότε που κυκλοφόρησε το software της εταιρίας, ο Jason Fried λέει στο CNBC, ότι μια συμβουλή που του είχε δώσει ο Jeff Bezos, τον βοήθησε να φτάσει στην επιτυχία και να αντέξει τόσα χρόνια.

«Η καλύτερη συμβουλή που μας έδωσε, είναι να επικεντρωθούμε σε πράγματα στην επιχείρηση μας, που δεν αλλάζουν. Να φανταστούμε, δηλαδή, τι θα θέλουν οι άνθρωποι από εμάς, σε 10 χρόνια από σήμερα. Και να εστιάσουμε σε αυτά», τονίζει ο CEO της Basecamp.

Όπως λέει ο ίδιος, αρχικά η εταιρία του ασχολούνταν με το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Στην πορεία όμως εξελίχτηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Αφού οι πελάτες ρωτούσαν για το αν υπάρχει ένα εργαλείο που θα τους βοηθά να παραμένουν οργανωμένοι. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να βρεθεί έτοιμο εκείνη την περίοδο και έτσι η ομάδα έφτιαξε το δικό της software.

Ο CEO της Basecamp, Jason Fried

Και παράλληλα επικεντρώθηκε σε πράγματα που θα ήθελαν οι πελάτες και στο μέλλον. Δηλαδή, καλή εξυπηρέτηση, ενώ θα έχουν στα χέρια τους ένα προϊόν γρήγορο και εύκολο στη χρήση.

Η Basecamp σήμερα έχει 56 εργαζομένους εξ αποστάσεως και σύμφωνα με το Forbes τα έσοδα της φτάνουν τα 25 εκατ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =