αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή καριέρας που δίνω συχνά στους millennials: Εξηγεί ο CEO της Goldman Sachs

Η συμβουλή καριέρας που δίνω συχνά στους millennials: Εξηγεί ο CEO της Goldman Sachs

Από το 2016, περίπου το 70% των εργαζομένων της Goldman Sachs είναι millennials. Και σύμφωνα με τον CEO της Goldman, David Solomon, είναι «τόσο, τόσο ταλαντούχοι» και «τόσο, τόσο motivated».

Ο ίδιος, κάποτε μοιράστηκε την συμβουλή καριέρας που δίνει συχνά στους millennials. Και είναι κάπως απρόσμενη.

«Έχετε αυτούς τους στόχους, έχετε αυτές τις φιλοδοξίες, και θα είναι δύσκολο, θα υπάρξουν προσκρούσεις, θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα», έχει πει o Solomon, όπως μεταδίδει το Business Insider.

«Αλλά δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις απαντήσεις αμέσως, δεν χρειάζεται να φτάσετε αμέσως στη γραμμή του τερματισμού, δεν χρειάζεται να ξέρετε τι θα ακολουθήσει αμέσως μετά».

Αντί να κάνουν μια προβλέψιμη σειρά ανοδικών βημάτων από την αποφοίτηση μέχρι τη συνταξιοδότηση, οι σημερινοί επαγγελματίες κάνουν διαγώνιες κινήσεις και… απροσδόκητα άλματα. Και δεν το λέει μόνο ο έμπειρος CEO.

«Κάθε δουλειά που έχετε κάνει και κάθε σχέση που έχετε σφυρηλατήσει είναι ένα είδος κλειδιού που μπορεί να ξεκλειδώσει μια μελλοντική ευκαιρία», σημειώνει το Harvard Business Review σε άρθρο του.

Ο Solomon δεν είχε ακριβώς μια απρόβλεπτη καριέρα. Αλλά ήταν κατά κάποιο τρόπο ασυνήθιστη διαδρομή, καθώς δεν ξεκίνησε την καριέρα του στην Goldman Sachs και αντ’ αυτού προσλήφθηκε ως συνεργάτης εκει, αφότου ανέβηκε στην ιεραρχία της Bear Stearns. «Δεν χρειάζεται να ξέρετε πού θα πάει όλο αυτό. Απλώς ζήστε το και προσπαθήστε να το απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε», λέει σήμερα ο ίδιος στους millennials, σχετικά με το κομμάτι της καριέρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − two =