αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή ενός CEO προς τους νέους: Μην κοιτάτε τις λίστες «30Under30» και μην ψάχνετε την γρήγορη επιτυχία. Δύο άλλα πράγματα κάνουν τη διαφορά

Η συμβουλή ενός CEO προς τους νέους: Μην κοιτάτε τις λίστες «30Under30» και μην ψάχνετε την γρήγορη επιτυχία. Δύο άλλα πράγματα κάνουν τη διαφορά

Η επιτυχία -συνήθως- δεν έρχεται μέσα σε μία νύχτα. Ο Matt Weiss, CEO της εταιρίας RIND, λέει ότι οι νέοι συχνά αισθάνονται τεράστια πίεση για να φτάσουν στην επιτυχία νωρίς στην καριέρα τους. Η ανάγνωση των ετήσιων λιστών «30 Under 30» ή η ανάγνωση ιστοριών για αυτοδημιούργητους 20χρονους εκατομμυριούχους, μπορεί να δώσει στους νέους την εσφαλμένη εντύπωση ότι πρέπει να έχουν short-term deadlines για να πετύχουν.

Αλλά ο Weiss λέει ότι αυτός είναι ο λάθος τρόπος για να πετύχεις. Αντί να προσπαθούν να μιμηθούν αυτές τις γρήγορες και… φανταχτερές ιστορίες επιτυχίας, οι νέοι θα πρέπει να εργαστούν προς την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων καριέρας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να χτίσετε ανθεκτικότητα και να συγκεντρώσετε ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας — συχνά μετά από πολλά χρόνια — για την επιδίωξη αυτών των μακροπρόθεσμων στόχων. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείς για μια μακροχρόνια επιτυχία, σύμφωνα με τον Weiss.

«Στο τέλος της ημέρας, απλά δεν υπάρχουν συντομεύσεις αν θες να οικοδομήσεις μια καριέρα ή μια επιχείρηση που να είναι επιτυχημένη μακροπρόθεσμα», λέει ο CEO στο CNBC.

«Παίρνει χρόνο, και απαιτεί από τους νέους να σκεφτούν πιο μακροπρόθεσμα αν θέλουν να φτάσουν σε αυτό το είδος επιτυχίας», συμπληρώνει.

Ο Weiss με αυτό τον τρόπο οδήγησε στην επιτυχία την δική του εταιρία, η οποία προσφέρει πλέον προϊόντα στο Amazon και στα ράφια περισσότερων από 6.000 καταστημάτων λιανικής στις ΗΠΑ. Η εταιρεία σύντομα θα επεκταθεί σε 4.000 ακόμη τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων υποκαταστημάτων των Whole Foods, CVS, Target και Costco. Αλλά για να έρθει αυτή η επιτυχία χρειάστηκαν χρόνια σκληρής δουλειάς, έρευνας και δοκιμών.

Μετά από όλη αυτή την εμπειρία, ο CEO εξηγεί ότι υπάρχουν δύο πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι νέοι -και όχι μόνο- για να χτίσουν το δικό τους success story.

1. Ζητήστε συμβουλές από άτομα με εμπειρία

Ζητήστε συμβουλές από οποιονδήποτε μεγαλύτερο άτομο στη ζωή σας, το οποίο διαθέτει εμπειρία. Ρωτήστε τους τι χρειάστηκε για να πετύχουν τις δικές τους εκδοχές επιτυχίας, λέει ο Weiss. Μπορεί να υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός τέτοιοων ατόμων στην οικογένειά σας ή στον κοινωνικό σας κύκλο, από έναν γονέα που εκπλήρωσε το όνειρό του να γίνει γιατρός μέχρι ένα συνάδελφο που ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην εταιρεία σας ή ακόμα και ένα φίλο που ξεκίνησε μια κερδοφόρα διαδικτυακή επιχείρηση. Τις περισσότερες φορές, στοιχηματίζει ο Weiss, θα σας πουν ότι χρειάστηκαν χρόνια πλάνων και σκληρής δουλειάς. Λάβετε υπόψη τις ιστορίες τους όταν σκέφτεστε τη δική σας καριέρα. Ο Weiss λέει ότι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να οραματιστείτε και να θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους για τον εαυτό σας.

2. Περιορίστε τους περισπασμούς

Κάντε ένα διάλειμμα από το LinkedIn ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο σύνολό τους, τα οποία συχνά προσφέρουν μια ροή από αυτές τις φανταχτερές, viral ιστορίες επιτυχίας που μπορεί να σας αποσυντονίσουν το μυαλό. Ο Weiss συνιστά να «αποτοξινωθείτε» έστω και για λίγες ώρες για να σκεφτείτε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας και να σχεδιάσετε το πως θα τους πετύχετε. Χωρίς την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι συχνά πιο εύκολο να σκεφτούμε για την πορεία προς τα εμπρός, λέει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =