αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή ενός εκατομμυριούχου προς τους νέους: Θέλετε να γίνετε πλούσιοι; Εδώ είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε

Η συμβουλή ενός εκατομμυριούχου προς τους νέους: Θέλετε να γίνετε πλούσιοι; Εδώ είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε

O Ramit Sethi, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, συγγραφέας και παρουσιαστής του podcast «I Will Teach You to Be Rich», λέει ότι υπάρχει ένα σχετικά «απλό» βήμα που μπορούν να κάνουν οι νέοι απόφοιτοι το οποίο θα καθορίσει την μελλοντική οικονομική επιτυχία τους.

«Πρέπει να επενδύεις ​​το 10% του μισθού σου κάθε χρόνο», λέει στο CNBC. «Και στο τέλος του έτους, αυξήστε το κατά 1%. Κάντε το για όσο περισσότερο μπορείτε και θα γίνετε πολυεκατομμυριούχος».

Ένας απλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι η αγορά index funds (αμοιβαίων κεφαλαίων) με δείκτη χαμηλού κόστους, λέει ο Sethi. Τα Index Funds παρακολουθούν δείκτες της αγοράς όπως ο S&P 500, ο οποίος ακολουθεί την απόδοση των μετοχών περίπου 500 μεγάλων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, όπως η Microsoft, η Apple και η Nvidia.

Επενδύοντας σε ένα index fund, τα χρήματά σας κατανέμονται σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, γεγονός που διαφοροποιεί αυτόματα το χαρτοφυλάκιό σας.

Εάν το 10% σας φαίνεται… απότομο, μην πανικοβληθείτε. Είναι εντάξει να ξεκινήσετε αφήνοντας στην άκρη ό,τι μπορείτε- και να αυξήσετε το ποσό στη συνέχεια.

Όταν πρόκειται για επένδυση, το κλειδί είναι να ξεκινήσετε νωρίτερα παρά αργότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ξεκινάτε νωρίς, μεταξύ άλλων, δίνετε στα χρήματά σας περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν μέσω της δύναμης του σύνθετου τόκου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 11 =