αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ στρατηγική τριών σημείων, που θα σε βοηθήσει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

Η στρατηγική τριών σημείων, που θα σε βοηθήσει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

Ο τρόπος που λαμβάνει ένας leader τις αποφάσεις του, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία του. Κάποιοι CEOs χρονοτριβούν επειδή φοβούνται μην πάρουν λάθος απόφαση. Άλλοι αργούν προσπαθώντας να πετύχουν συναίνεση. Ενώ κάποιοι άλλοι, λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτούν κανέναν.

Συνήθως, ο συνδυασμός αυτών των επιλογών, φέρνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει την στρατηγική τριών σημείων, που αν την ακολουθήσεις μπορεί να σε κάνει να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις.

1- Τρεις βασικές κατηγορίες: Καταρχήν, πρέπει να ταξινομήσεις την εκάστοτε απόφαση, σε μια από τις 3 βασικές κατηγορίες. Έχουμε τις λιγότερο σημαντικές αποφάσεις, τις εύκολες αλλά σημαντικές αποφάσεις και τις δύσκολες αποφάσεις. Στις δύο πρώτες κατηγορίες είναι λιγότερο επικίνδυνο να πάρεις μόνο σου την απόφαση. Στην τρίτη κατηγορία, είναι καλύτερο να συμβουλευτείς και άλλους συνεργάτες σου. Να θυμάσαι όμως, ότι πάντα η τελική επιλογή θα είναι δική σου.

2- Επικοινωνία: Μόλις λάβεις την απόφαση σου, επικοινώνησε την προς τους ανθρώπους που επηρεάζονται. Μην το αμελήσεις, διότι έτσι θα χάσεις χρόνο ενώ τα νέα σίγουρα θα διαδοθούν από άλλους, και τότε ίσως αλλοιωθούν. Εξήγησε τους βασικούς λόγους για τους οποίους έλαβες μια απόφαση και υπενθύμισε τις αρχές με τις οποίες θέλεις να λειτουργεί η εταιρία.

3-  Ανάλυση: Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό, ειδικά για κάθε δύσκολη απόφαση. Είναι η παρουσίαση και ανάλυση αυτής προς τους συνεργάτες. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να πέσουν κάποιες ιδέες στο τραπέζι που θα αναστείλουν μια κακή απόφαση. ‘Η να φέρουν τροποποιήσεις. Ενώ επίσης δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 8 =