αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ στρατηγική του Richard Branson για να παίρνει σωστές αποφάσεις

Η στρατηγική του Richard Branson για να παίρνει σωστές αποφάσεις

Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Richard Branson, έχει χρειαστεί να πάρει πολλές τολμηρές αποφάσεις στην πορεία του. Μέχρι να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία με την Virgin Group. Σε ηλικία 23 χρονών ο Richard Branson εισέπραξε το πρώτο του εκατομμύριο. Σήμερα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Virgin, έχει μια περιουσία που υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια.

Μέσα σε μια πορεία 46 ολόκληρων χρόνων, δημιούργησε επιχειρήσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σε διάφορους κλάδους. Όλες οι εταιρίες του λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» της Virgin. Δεν έχει μείνει όμως μόνο εκεί. Αφού με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μεταφέρει τις εμπειρίες του προς τους νέους επιχειρηματίες. Κάνει ομιλίες, γράφει άρθρα, ενώ υποστηρίζει και προγράμματα για startuppers.

Τι έμαθε όμως σε όλη αυτή τη διαδρομή, σε ότι αφορά τις αποφάσεις που λαμβάνει κάποιος; Όπως διαβάζουμε στο CNBC, ο Richard Branson, έχει έναν βασικό κανόνα που εφαρμόζει: Δεν πρέπει να βιάζεστε σε τίποτα. Παρόλο που πολλές φορές το ένστικτο σας, μπορεί να σας ωθεί να λάβετε μια απόφαση γρήγορα, είναι καλύτερο να περιμένετε λίγο.

Ο Branson, προτιμά να παίρνει αποφάσεις αφού έχει δει συνολικά τα δεδομένα. Συνήθως μάλιστα, έχει μια σελίδα χαρτί, στην οποία σημειώνει τα υπέρ και τα κατά μιας κατάστασης, έτσι ώστε να λάβει την σωστή απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + seven =