αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Σοφία Μεϊμάρογλου δημιούργησε ένα πετυχημένο blog μέσα στην πιο δύσκολη φάση της ζωής της

Η Σοφία Μεϊμάρογλου δημιούργησε ένα πετυχημένο blog μέσα στην πιο δύσκολη φάση της ζωής της

Και τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουμε στην ζωή μας; Εκεί είναι που πρέπει να βρούμε μια «αχτίδα φωτός» και να βαδίσουμε προς τα εμπρός. Μια τέτοια αχτίδα βρήκε η Σοφία Μεϊμάρογλου, η οποία δημιούργησε το ShareYourLikes.gr μέσα στην ίσως πιο δύσκολη φάση της ζωής της.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως ξεκίνησαν όλα, εξηγεί τι ακριβώς θα βρει κάποιος στο blog της, ενώ απαντά και στο μεγάλο ερώτημα: Μπορεί το blogging να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Με τι ασχολείστε επαγγελματικά πέρα από το blogging; Και πως προέκυψε η ιδέα για το blog σας;

Το επαγγελματικό μου background είναι εστιασμένο στο χώρο του Internet από το 1997. Είτε σε επίπεδο δημιουργίας περιεχομένου και marketing, είτε σε e-commerce ή social media management. Είναι το πεδίο, μέσω του οποίου εκφράζομαι επικοινωνιακά, εμπορικά, δημιουργικά, σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή μου. Ακόμη και σήμερα, παράλληλα με το blogging, «τρέχουν» ανά διαστήματα διάφορα e-projects.

Η ιδέα για το blog: Ήταν η εποχή, που βίωνα την απώλεια ενός παιδιού, που γεννήθηκε χωρίς να αναπνέει. Σαν να μην έφτανε αυτό, επιστρέφοντας στην τότε δουλειά μου, ενημερώθηκα ότι πλέον δεν πληρωνόμασταν και ο όμιλος στον οποίο ανήκαμε, προσπαθούσε να γλιτώσει την πτώχευση. Δεν ήταν ακριβώς ιδέα το blog. Ήταν το «φάρμακο», το δώρο, η ευχάριστη, συγκαλυμμένη έκπληξη που έφερε στη ζωή μου το σύμπαν. Πάνω από όλα, ήταν μια τεράστια προσωπική ανάγκη, να βρω μια αχτίδα φωτός και έναν τρόπο έκφρασης. Χρειαζόμουν, έστω 10’ θετικής ενέργειας στην καθημερινότητά μου. Έτσι το σκέφτηκα. Προφανώς δεν είχα ιδέα, πόσο χρόνο θα χρειαζόταν να αφιερώνω στο blogging. ?

Τι είδος περιεχομένου θα βρει κάποιος σε αυτό;

Περιεχόμενο που με μια φράση, θα έλεγε κανείς, ότι δίνει έμπνευση για μια πιο δημιουργική ματιά στη ζωή. Το motto μου (και του) είναι το «Πάρε το τίποτα και κάν’ το κάτι.». Με αυτό ως άξονα και δικαιολογία (:p), μοιράζομαι DIY ιδέες, προτάσεις διακόσμησης, σκέψεις και συναισθήματα για τη ζωή μου ως γυναίκα, μητέρα, φίλη, μαζί με μια παρακίνηση, ένα… λαμπάκι έμπνευσης, μια πρόταση, κάτι! Θα μοιραστώ ίσως κάποια ταξίδια μου, ή τις συνταγές μου, μια επίσκεψη σε ένα χώρο ή κάτι που διάβασα, ένα προϊόν που με κέρδισε ή μια εμπειρία που κάτι μου έδωσε. Επιδιώκω να είμαι άμεση, αυθόρμητη, να έχω να πω ή να δείξω κάτι λίγο πιο μπροστά από το σήμερα αν μπορώ, κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτότυπο. Να γράφω όποτε το νιώθω και όχι όποτε πρέπει, να παραμείνω blog. ?

Το ShareYourLikes.gr είναι το e-spot που μοιράζεται μια ιδέα, μια διάθεση, ένα vibe για να φερθεί ο καθένας μας στη ζωή, όπως της αξίζει! Με μεράκι!

Ας πούμε ότι κάποιος ξεκινά σήμερα ένα νέο blog. Με βάση την εμπειρία σας, τι κινήσεις θα του προτείνατε να κάνει έτσι ώστε να αναπτύξει το δικό του κοινό;

Πιστεύω ακράδαντα ότι το δικό του κοινό, ένας ή μία blogger το βρίσκει όταν τόσο ο τρόπος που γράφει, όσο και η θεματολογία, αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του/ης. Η αυθεντικότητα εκπέμπεται και έτσι βρίσκει, τους αποδέκτες που της ταιριάζουν. Αυτή είναι μια περιουσία που η μακροπρόθεσμη αξία της, δεν μετριέται ούτε με followers, ούτε με likes.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι το networking με bloggers που ταιριάζουν στην αισθητική τους και τη φιλοσοφία τους, βοηθάει να ανοίξει ένας κύκλος διαδικτυακών- για αρχή- γνωριμιών, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά σε διάφορα επίπεδα.

Τα social media προφανέστατα είναι απαραίτητα, οι επαφές με brands και εταιρείες ίσως και να προκύψουν. Το θέμα είναι σε όλα αυτά, που πιθανόν έρθουν με τον καιρό μπροστά σε έναν νέο blogger, είτε σαν εργαλεία ή σαν ευκαιρίες, η ερώτηση στο μυαλό του να μην είναι «γιατί όχι;», αλλά «γιατί, ναι;».

Κατά την γνώμη σας, μπορεί το blogging να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Ναι, μπορεί να γίνει το βασικό επάγγελμα. Θέλει όμως υπομονή, επένδυση χρόνου, αποθέματα πίστης σε αυτό, αντιμετώπιση μαραθωνίου και όχι κατοσταριού. Οπωσδήποτε, χρειάζεται η αποδοχή ότι για πολύ καιρό οι οικονομικές απολαβές, δεν θα είναι αυτές που θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να είναι, οι συνεργασίες θα έρχονται με κόπο.

Στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που παραιτούνται από τις πολύ καλές δουλειές τους, για να επενδύσουν στο blog τους. Στην Ελλάδα, ακόμη απέχουμε από αυτό το σημείο, είμαστε όμως στη διαδρομή.

Που θα θέλατε να έχει φτάσει το blog σας σε 3 χρόνια από σήμερα;

Υπάρχουν ιδέες και projects που ονειρεύομαι αρκετά χρόνια, αλλά πάντα ξεπηδάει και κάτι νέο στο κεφάλι μου! Θα μπορούσα να γράφω και να γράφω και να μη σταματάω. Θα εστιάσω όμως σε δύο βασικές συνθήκες που θα σημαίνουν ότι ναι, έχει φτάσει το blog στο σημείο που θέλω.

Η μία είναι, να έχω καταφέρει να «φυτέψω» μέσα σε κάθε μυαλό και καρδιά εκεί έξω, σπόρους που θα μεταφράζονται σε ιδέες για το πώς το «τίποτα», να γίνεται «κάτι» και αυτό το «κάτι» να είναι τελικά πηγή χαράς, δύναμης, αισιοδοξίας. Είναι ένας δικός μου τρόπος να είναι περισσότεροι άνθρωποι αληθινά χαρούμενοι.

Η δεύτερη συνθήκη, είναι να μην ξανασκεφτεί κανείς, ότι αυτό που κάνω δεν μπορεί να είναι (και) δουλειά, ή να μου ξαναπεί «Βρες μια δουλειά. Αυτό που κάνεις, δε θα σε βγάλει ποτέ πουθενά». Εννοώντας φυσικά, την οικονομική αφθονία. Είναι ένα ζήτημα που γνωρίζω πολύ καλά, ότι αντιμετωπίζουμε πολλοί/ές bloggers. Αλλά να σας πω κάτι; Με τέτοιο motto σαν του SYL, η δημιουργία, το «χτίσιμο», η επιμονή και το πείσμα, όλα αυτά κλείνουν πονηρά το μάτι, ενώ βρίσκονται ένα σκαλί πιο πάνω από κάθε δυσκολία ή αναβολή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − two =