αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Σουηδία επιμένει: Αρνείται το lockdown. Οι επιχειρήσεις λειτουργούν, οι καφετέριες είναι γεμάτες κόσμο

Η Σουηδία επιμένει: Αρνείται το lockdown. Οι επιχειρήσεις λειτουργούν, οι καφετέριες είναι γεμάτες κόσμο

Είναι μια από τις χώρες που έχει συζητηθεί περισσότερο, μέσα σε αυτή την πανδημία. Η Σουηδία συνεχίζει να βαδίζει στην δική της στρατηγική, απέναντι στον Covid-19. Αρνείται το lockdown, δεν προχωρά σε απαγορεύσεις προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ η Κυβέρνηση κάνει απλά κάποιες συστάσεις. Και προτρέπει τους πολίτες να «συμπεριφέρονται σαν ενήλικες».

Σε νέο άρθρο του Euronews, περιγράφεται το τοπίο, όπως είναι τώρα στην Σουηδία. Όλα λειτουργούν κανονικά. Με τις καφετέριες και τα εστιατόρια να είναι γεμάτα κόσμο. Η κυβέρνηση πάντως έχει συμβουλεύσει τους Σουηδούς να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν και να αποφεύγουν πολυσύχναστες περιοχές, όπως μπαρ και εστιατόρια.

Τι λένε τα στοιχεία μέχρι τώρα; Η χώρα μετρά 10.151 κρούσματα και 887 θανάτους έως σήμερα, σύμφωνα με το Johns Hopkins. Παρ’ όλα αυτά, η μέχρι τώρα στρατηγική φαίνεται να είναι δημοφιλής στους περισσότερους Σουηδούς, με το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα να βλέπει αυξημένα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις από την αρχή της κρίσης.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά. Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το Vox λέει πως αρκετοί δυσανασχετούν που αντιμετωπίζονται ως «πειραματόζωα» σε μια τόσο επικίνδυνη εποχή. «Δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου για αυτό το πείραμα», λέει η βιολόγος Cecilia Söderberg-Nauclér του Ινστιτούτου Karolinska, ιατρικό κέντρο έρευνας κοντά στη Στοκχόλμη. «Δεν ξέρω αν η οικογένειά μου και εγώ μπορούμε να μείνουμε σε μια χώρα που δεν προστατεύει τον πληθυσμό της».

Μένει να δούμε πως θα είναι το τοπίο όταν όλη αυτή η περιπέτεια τελειώσει. Τότε, δηλαδή, που θα γίνει ο τελικός απολογισμός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =