αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «σκοτεινή» πλευρά του Steve Jobs: Η σκληρότητα με τους συνεργάτες και η κακή σχέση με την κόρη του

Η «σκοτεινή» πλευρά του Steve Jobs: Η σκληρότητα με τους συνεργάτες και η κακή σχέση με την κόρη του

Αναμφίβολα, ο Steve Jobs είναι ένας από τους ανθρώπους που άφησε τον δικό του στίγμα στον τεχνολογικό κόσμο. Μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή το 2011. Μαζί με τις επαγγελματικές επιτυχίες όμως, τον Steve Jobs συνόδευε πάντα μια ένα «σύννεφο»- πάντα υπήρχαν και αυτοί που μίλαγαν για την κακή πλευρά του εμβληματικού συνιδρυτή της Apple.

Μπορεί να ήταν ένας χαρισματικός επιχειρηματίας, ωστόσο ήταν μια αρκετά σκληρή προσωπικότητα. Όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com, ήταν αυτός που δεν θα δίσταζε να απολήσει έναν εργαζόμενο του, χωρίς προειδοποίηση. ‘Η θα έκανε προσωπικές ερωτήσεις σε μια job interview, θέλοντας να «στριμώξει» έναν υποψήφιο. Επίσης, είχε μηδενική ανοχή στα λάθη.

Πολλές από αυτές τις πρακτικές, τον οδήγησαν στο να «αποδυναμωθεί» εντός της εταιρίας του. Κάποια στιγμή απολύθηκε. Όμως στη συνέχεια επέστρεψε στην Apple, εφαρμόζοντας το ίδιο μοντέλο ηγεσίας, και οδήγησε την εταιρία στο να εξελιχτεί σε ένα τεχνολογικό γίγαντα.

Γνωστή ήταν και η κακή σχέση που είχε ο Jobs με την κόρη του Λάιζα Μπρέναν. Με την ίδια να αποκαλύπτει στοιχεία από τον χαρακτήρα του Steve Jobs, τα οποία δείχνουν ότι ήταν ένας μάλλον «ψυχρός» και απόμακρος άνθρωπος. Ακόμα και προς την ίδια του την κόρη.

Ο Jobs αρνείτο ότι ήταν ο πατέρας της Λάιζα μέχρι το 1980, όταν ο εισαγγελέας τον υποχρέωσε να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας και να της δίνει μηνιαία διατροφή 500 δολαρίων.

Ήμουν ένα λάθος στη ζωή του», λέει η Λάιζα στο γερμανικό περιοδικό Stern μιλώντας για τα τραύματα που άφησε στον ψυχισμό της η δύσκολη σχέση της με τον πατέρα της. «Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δυσκολευόταν τόσο πολύ να είναι καλός απέναντί μου. Γιατί έλεγε κάθε τρεις και λίγο ότι δεν ήμουν παιδί του. Και σκεφτόμουν ότι αν δεν με είχε, η ζωή του θα ήταν τέλεια. Όλα αυτά με επηρέασαν. Σκεφτόμουν: είμαι τόσο μικρή, τόσο άσχημη, δεν είμαι ξανθιά και αρκετά έξυπνη. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί μου. Κατά κάποιον τρόπο ήμασταν όλοι πρόθυμοι να αγνοήσουμε τη συμπεριφορά του, τον τρόπο με τον οποίο επιτίθετο σε άλλους ανθρώπους, ότι τους αγνοούσε, επειδή ήταν μια ιδιοφυία και μπορεί μερικές φορές να ένιωθε μοναξιά»…

Στο βιβλίο της η 40χρονη Λάιζα αναφέρει ότι ο πατέρας της τής μιλούσε «πικρόχολα» και μια φορά, μάλιστα, της είπε: «Είμαι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που θα γνωρίσεις ποτέ».

Η Λάιζα θυμάται μάλιστα ένα περιστατικό που ο Τζομπς αρνήθηκε ότι είχε δώσει το δικό της όνομα σ’ έναν από τους πρώτους υπολογιστές που κατασκεύασε και βάφτισε “The Lisa”.

Η Λάιζα αναφέρει ακόμη ένα άλλο συμβάν που σημάδεψε την παιδική της ηλικία, όταν άκουσε ότι ο πατέρας της αγόραζε καινούρια Porsche κάθε φορά που γρατζούνιζε την προηγούμενη. Μια νύχτα που βρέθηκε μαζί του στο αυτοκίνητο, τον ρώτησε αν θα της το χάριζε, όταν θα έπαιρνε καινούριο κι εκείνος της είπε: «Δεν θα πάρεις τίποτε. Με καταλαβαίνεις; Τίποτε. Δεν θα πάρεις τίποτε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 2 =