αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σκληρή μέθοδος των Νορβηγών για να βελτιώσεις τον εαυτό σου μέσα σε 7 ημέρες

Η σκληρή μέθοδος των Νορβηγών για να βελτιώσεις τον εαυτό σου μέσα σε 7 ημέρες

Υπάρχει μία σκληρή μέθοδος των Νορβηγών για να βελτιώσεις τον εαυτό σου μέσα σε 7 ημέρες. Ονομάζεται “Εβδομάδα Κόλασης”. Και βοηθάει αξιωματικούς του στρατού να λάβουν την εκπαίδευση που χρειάζονται για να κάνουν καλά την δουλειά τους. Αυτό το πρόγραμμα τους επιτρέπει να πάρουν μια γεύση από την ζωή, να καταλάβουν την αξία των απλών πραγμάτων και να αλλάξουν τελικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ζωή.

Οι 7 κανόνες σύμφωνα με το livinganordiclife.com είναι:

1. Ξυπνήστε στις 5 το πρωί και κοιμηθείτε στις 10 το βράδυ.

2. Παραμείνετε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι όλη την εβδομάδα. Εργαστείτε σκληρά.

3. Μπόλικη άθληση

4. Υγιεινό φαγητό. Όχι junk food

5. Ξεχάστε την τηλεόραση. Επίσης, κατά την διάρκεια της δουλειάς μην ασχοληθείτε καθόλου με τα κοινωνικά δίκτυα ή περιττά τηλεφωνήματα.

6. Γίνετε υπερσυγκεντρωμένοι

7. Κάντε σωστά το παιχνίδι σας. Προσπαθήστε να επιταχύνετε τα πάντα και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε.

Δευτέρα

Ξεπεράστε τις κακές συνήθειες εδώ και τώρα. Για να μπορέσετε να αναπτυχθείτε προσωπικά, θα πρέπει να ξεφορτωθείτε τις κακές σας συνήθειες. Αυτό ξεκινάει από την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Κόλασης και περιλαμβάνει 3 πράγματα:

1. Φτιάξτε μια λίστα με τις καλές και τις κακές σας συνήθειες.

2. Αποφασίστε ποιες συνήθειές σας θέλετε να διατηρήσετε και ποιες θέλετε να ξεφορτωθείτε.

3. Σκεφτείτε ποια χαρακτηριστικά σας λείπουν και τι πρέπει να κάνετε για να τα αποκτήσετε.

Τρίτη

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης και τον καθορισμό της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα πράγματα. Αυτό μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.

 • Στάση: Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα αυτού που προσπαθούμε να πετύχουμε, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να καλλιεργήσετε την σωστή στάση μέσα σας. Για να το πετύχετε, κάντε στον εαυτό σας κρίσιμα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν πουλάτε λουλούδια, αναρωτηθείτε “πόσο καλά γνωρίζω όλα τα διαφορετικά είδη λουλουδιών” ή “ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τα φροντίζω κάθε μέρα.”
 • Συγκέντρωση: Συγκεντρωθείτε μόνο σε ένα πράγμα την φορά και ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να καταφέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τετάρτη

Η Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην διαχείριση χρόνου, στην οργάνωση και τον καθορισμό προτεραιοτήτων και στόχων. Να θυμάστε, ότι πάντα έχετε αρκετό χρόνο, απλά θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε σωστά. Η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την αξία των διάφορων υποχρεώσεών σας και κατά συνέπεια να θέσετε τις προτεραιότητες σας.

 • Πρέπει να κάνετε ένα σχέδιο οργάνωσης για την μέρα, την εβδομάδα και τον επόμενο μήνα με βάση τα σημαντικά για εσάς πράγματα.

Πέμπτη

Η Πέμπτη είναι ίσως η δυσκολότερη μέρα της εβδομάδας, αλλά θα σας δώσει πολύτιμες εμπειρίες ζωής. Αυτή την μέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τους μεγαλύτερους φόβους σας και να μην κοιμηθείτε όλο το βράδυ.

 • Μόνο εσείς ξέρετε ποιοι είναι οι φόβοι σας και μόνο εσείς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε. Παραδεχτείτε, ότι είστε ερωτευμένοι ή ότι ήρθε η ώρα να κάνετε εκείνη την δύσκολη συζήτηση που αποφεύγατε.
 • Ζήστε αυτή την μέρα με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Μετακινηθείτε με έναν διαφορετικό τρόπο ή περάστε όλη την μέρα κάνοντας ποδήλατο. Ό,τι και αν είναι πάντως πρέπει να είναι ασυνήθιστο.
 • Επίσης, θα πρέπει να μην κοιμηθείτε και να μείνετε ξύπνιοι όλο το βράδυ.

Παρασκευή

Η δουλειά είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ξεκούραση.

 • Μετά από ένα άυπνο βράδυ, κάντε ένα ζεστό μπάνιο και φάτε ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό. Μετά, δείτε τι θα κάνετε την υπόλοιπη μέρα.
 • Κάντε κάτι που πάντα θέλατε να κάνετε. Ό,τι και αν είναι κάντε το υπεύθυνα.

Σάββατο

Το Σάββατο το μυαλό σας πρέπει να είναι γεμάτο μόνο με θετικές σκέψεις. Πρέπει να περάσετε όλη την μέρα, κάνοντας θετικούς διαλόγους στο μυαλό σας.

 • Το βασικό είναι να σκεφτείτε θετικά και να απομακρύνετε τελείως τις αρνητικές σκέψεις. Σκεφτείτε τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και τα επιτεύγματά σας.
 • Προσπαθήστε να ελέγξετε τον εσωτερικό σας διάλογο με τον εαυτό σας. Ρωτήστε τις σωστές ερωτήσεις και επιλέξτε τις κατάλληλες λέξεις.

Κυριακή

Την τελευταία μέρα θα πρέπει να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να σκεφτείτε τις εντυπώσεις και την ικανοποίηση που πήρατε από το πρόγραμμα.

 • Ποια ήταν τα καινούργια πράγματα που μάθατε; Ποιες δυσκολίες συναντήσατε στην πορεία; Τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς;
 • Σκεφτείτε όλα όσα στερηθήκατε κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Τώρα, θα είναι πιο σημαντικά για εσάς και θα τα εκτιμάτε περισσότερο.
 • Τέλος, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα δώρο. Το αξίζετε!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =