αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η σκληρή δουλειά δεν είναι αρκετή»: Μια ανατρεπτική άποψη από τον συνιδρυτή του Linkedin

«Η σκληρή δουλειά δεν είναι αρκετή»: Μια ανατρεπτική άποψη από τον συνιδρυτή του Linkedin

Είναι μια από τις πιο κλισέ συμβουλές: Αν εργάζεσαι πολύ σκληρά, για πολύ καιρό, τότε θα φτάσει στην επιτυχία. Η σκληρή δουλειά μπορεί να είναι ένα συστατικό της επιτυχίας, όμως δεν αρκεί. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο συνιδρυτής του Linkedin, Reid Hoffman.

Μιλώντας στο αμερικανικό «The Tim Ferriss Show», εξέφρασε μια διαφορετική άποψη, από ότι ακούμε συνήθως. «Η σκληρή δουλειά δεν είναι αρκετή. Και η περισσότερη δουλειά δεν είναι ποτέ η πραγματική απάντηση», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Όπως εξηγεί, η επιτυχία είναι μια συνάρτηση πολλών πραγμάτων και όχι μόνο σκληρής δουλειάς. Μετρά, για παράδειγμα, η εφευρετικότητα που έχεις και η ικανότητα και ελιγμούς. Δεν ωφελεί να δουλεύεις συνεχώς προς μια κατεύθυνση, αν δεν βλέπεις αποτέλεσμα. Και δεν ωφελεί να ρίχνεις όλη την ενέργεια σου απλά στην «σκληρή δουλειά».

«Ξεχάστε το κλισέ ότι που λέει ότι… τρέχετε σε μαραθώνιο», λέει ο Hoffman. Και τονίζει όταν μάλλον πρέπει να είσαι περισσότερο σαν τον Indiana Jones, που αναζητά συνεχώς τρόπους, για να φτάσει στον θησαυρό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =