αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ σκληρή άποψη ενός businessman: «Αν θες να γίνεις πλούσιος, δούλεψε 25 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα»

Η σκληρή άποψη ενός businessman: «Αν θες να γίνεις πλούσιος, δούλεψε 25 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα»

O Kevin O’Leary είναι ένας από τους πιο διάσημους επενδυτές και επιχειρηματίες στις ΗΠΑ. Και φυσικά είναι πολύ πλούσιος, μετά από μια μακρά business διαδρομή. Είναι όμως επίσης γνωστός για τις… σκληρές απόψεις του, τις οποίες ή τις λατρεύεις ή τις μισείς. Μια τέτοια άποψη παρέθεσε μιλώντας στο CNBC. Περιέγραψε για το δικό του πλάνο σχετικά με το πως μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος.

Αν θες να γίνεις επιχειρηματίας πετυχημένος και πλούσιος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, από το να δουλέψεις πολύ σκληρά, λέει ο Kevin O’Leary.

«Αν πρέπει να δώσω μια συμβουλή σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει μια επιχείρηση, του λέω αυτό: Ξέχνα την ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής. Θα δουλεύεις 25 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για πάντα», τονίζει ο διάσημος επενδυτής.

Και λέει ξεκάθαρα: «Αυτό χρειάζεται για να γίνεις πετυχημένος». Όπως εξηγεί, αν θες να γίνεις πετυχημένος και πλούσιος, θα χρειαστεί να ανταγωνιστείς πολλούς αποφασισμένους ανθρώπους, που είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό, και να φτιάξεις το δικό σου αντίστοιχο πλάνο.

Χρειάζεται επίσης επιμονή. «Ο μεγαλύτερος μύθος σχετικά με την επιχειρηματικότητα, είναι ότι θα γίνεις πλούσιος από την μια μέρα στην άλλη. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ», λέει ο Kevin O’Leary. Συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματίες χρειάστηκαν χρόνια ή 10ετίες για να γίνουν πλούσιοι.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος τονίζει ότι τα χρήματα δεν πρέπει να είναι ο Νο1 σκοπός σου, όταν μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Αυτό που θα σε κρατήσει μέσα στον δρόμο όταν τα πράγματα γίνουν ζόρικα, είναι η επιδίωξη της προσωπικής ελευθερίας. Αυτός πρέπει να είναι ο βασικός στόχος σου. «Είναι ένα μακρύ, σκληρό ταξίδι, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν γίνεις ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, θα καταφέρεις να έχεις μια προσωπική ελευθερία. Αξίζει να παλέψεις για αυτό», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 9 =