αρχικηVIRALΗ πρώτη χώρα που θα παρέχει εντελώς δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους πολίτες

Η πρώτη χώρα που θα παρέχει εντελώς δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους πολίτες

Η πρώτη χώρα που θα κάνει δωρεάν όλα τα μέσα μεταφοράς θα είναι το Λουξεμβούργο, καθώς το αντίτιμο σε τρένα, τραμ και λεωφορεία θα αρθεί το επόμενο καλοκαίρι στο πλαίσιο των σχεδίων του νεοεκλεγέντα Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που ορκίστηκε την Τετάρτη εκ νέου επικεφαλής της κυβέρνησης κι άρχισε τη δεύτερή του θητεία.

Η πόλη του Λουξεμβούργου υποφέρει από έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, μια από τις χειρότερες παγκοσμίως, καθώς μπορεί να μετρά περίπου 100.000 κατοίκους αλλά σχεδόν 400.000 άνθρωποι πηγαινοέρχονται καθημερινά λόγω δουλειάς.

Ενώ η χώρα στο σύνολό της έχει 600.000 κατοίκους, σχεδόν 200.000 από αυτούς μένουν στην Γαλλία, το Βέλγιο και την Γερμανία και καθημερινά περνούν τα σύνορα για να πάνε στις δουλειές τους στο Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο έχει επιδείξει γενικά τεράστια πρόοδο στον τομέα των μεταφορών. Φέτος το καλοκαίρι, η κυβέρνηση θέσπισε δωρεάν μετακίνηση για κάθε παιδί και νεαρό άτομο ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Οι επιβάτες πληρώνουν περίπου 2 ευρώ για μέχρι 2 ώρες μετακίνησης, που σε μια χώρα 2.590 τ. χλμ. καλύπτει σχεδόν όλες τις διαδρομές.

Πηγή: topontiki.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =