αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ πρώτη φωτογραφία του πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX

Η πρώτη φωτογραφία του πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX

Έγιναν τα αποκαλυπτύρια. Και μάλιστα μέσω Instagram. Η SpaceX, του Elon Musk, δημοσιοποίηση την πρώτη φωτογραφία του βαρέως πυραύλου της. Ο οποίος θα έχει την ονομασία Falcon Heavy. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της μίας από τις δύο φωτογραφίες, όταν ο Falcon Heavy πετάξει για πρώτη φορά το 2017, «θα είναι ο πιο ισχυρός επιχειρησιακός πύραυλος στον κόσμο».

Στέλεχος της εταιρείας δήλωσε στο Ars Technica την προηγούμενη εβδομάδα ότι η SpaceX αποσκοπεί σε εκτόξευση του πυραύλου «κατά τις αρχές με μέσα» του 2017, κάτι που θα τον καταστήσει όντως τον ισχυρότερο επιχειρησιακό πύραυλο στον πλανήτη, δύο φορές ισχυρότερο από τον Delta IV Heavy.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πολύπλοκο πύραυλο, και κάποιοι επικριτές εκτιμούν ότι δεν θα τα καταφέρει να πετάξει, καθώς ο συγχρονισμός 27 πυραυλοκινητήρων είναι ιδιαίτερα δύσκολος: Σημειώνεται πως υπάρχει και το προηγούμενο του σοβιετικού Ν1, που είχε 30 κινητήρες στο πρώτο του επίπεδο και αντιμετώπισε προβλήματα και στις 4 εκτοξεύσεις του μεταξύ του 1969 και του 1972.

Πάντως, εάν η SpaceX τα καταφέρει, θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα στις εκτοξεύσεις για βαριές μεταφορές, και μια εκτόξευση στα μέσα του 2017 θα έφερνε τον Falcon Heavy στο προσκήνιο πριν η NASA προλάβει να εκτοξεύσει τον δικό της βαρύ πύραυλο (SLS – Space Launch System) στα τέλη του 2018.

Όπως σχολιάζει η Ναυτεμπορική, αν και ο SLS θα είναι πιο δυνατός, με δυνατότητα ανύψωσης 70 μετρικών τόνων έναντι 52, το κόστος εκτόξευσής του θα είναι επίσης δεκαπλάσιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =