αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ πρώτη επιτυχημένη σχεδίαση, κατασκευή και εκτόξευση πυραύλου στην Ελλάδα από φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη επιτυχημένη σχεδίαση, κατασκευή και εκτόξευση πυραύλου στην Ελλάδα από φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Rocketry Team είναι μία ομάδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SPIN – Space Innovation που ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων. H SPIN είναι η πρώτη ομάδα φοιτητών στην Ελλάδα που σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε δικό της πύραυλο στις 27/8/2018 φτάνοντας στα 400 μέτρα απόγειο.

Οι πύραυλοι που κατασκευάζονται από τη SPIN ανήκουν στην κατηγορία High-Power Rocketry και φέτος έχουν ως στόχο να καλύψουν τις ανάγκες του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece.

Η μελέτη των πυραυλικών συστημάτων απαιτεί υψηλού επιπέδου έρευνα για την εξαγωγή επιστημονικών υποθέσεων οι οποίες στη συνέχεια επαληθεύονται μέσα από μία σειρά πειραμάτων.

Οι νέοι πύραυλοι σχεδιάζονται σύμφωνα με προδιαγραφές που τίθενται από το διαγωνισμό CanSat in Greece. Πολύ σημαντικά για εμάς είναι η εξασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας κατά την εκτόξευση, η παραχώρηση μέρους εσωτερικού χώρου του πυραύλου για τη τοποθέτηση 2 μικρών δορυφόρων σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού (CanSat), καθώς και η επίτευξη του μέγιστου απογείου 1000 μέτρων. Συναρπαστική είναι επίσης η πρόκληση του σχεδιασμού ενός συστήματος αποδέσμευσης των CanSat από τον πύραυλο στο μέγιστο δυνατό ύψος ώστε οι εκπαιδευτικοί δορυφόροι να εκτελέσουν τις διαστημικές αποστολές για τις οποίες σχεδιάστηκαν. Αξιοσημείωτη παράμετρος για την Rocketry Team είναι και η ανάκτηση του πυραύλου με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η Rocketry Team της SPIN – Space Innovation αφού ολοκληρώσει το νέο σύστημα πυραύλων θα προχωρήσει σε εξειδικευμένη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με τη βιομηχανία του διαστήματος και την εκτόξευση δορυφόρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 4 =