αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πρωινή ρουτίνα του Jeff Bezos είναι πιο χαλαρή από ότι νομίζεις. Και μπορείς να την «αντιγράψεις»

Η πρωινή ρουτίνα του Jeff Bezos είναι πιο χαλαρή από ότι νομίζεις. Και μπορείς να την «αντιγράψεις»

Έχουμε διαβάσει πολλά για τις πρωινές ρουτίνες των κορυφαίων επιχειρηματιών. Και δείχνουν ιδιαίτερα… σκληρές. Ο Elon Musk αρκετές φορές κοιμάται και ξυπνάει στο γραφείο (ή σε κάποιο εργοστάσιο της Tesla). Ο Richard Branson ξυπνά στις 5 το πρωί. Ο Tim Cook είναι… ακόμα πιο εξτρίμ και ξυπνά στις 3:45 τα χαράματα. Θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ημέρα, έτσι ώστε να είναι πιο παραγωγικοί.

Όχι όλοι. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, έχει μια πολύ πιο χαλαρή ρουτίνα. Στο παραπάνω βίντεο, θα δεις τον Jeff Bezos να εξηγεί τι κάνει κάθε πρωί. Ο ιδρυτής της Amazon περνά τις πρώτες στιγμές της ημέρας με τα παιδιά του, διαβάζει την εφημερίδα του, πίνει καφέ και είναι σε χαλαρούς ρυθμούς μέχρι τις 10:00. Από εκεί και μετά ξεκινούν τα meetings. Α, και φυσικά έχει φροντίσει να κοιμηθεί καλά το περασμένο βράδυ- πάνω από 8 ώρες.

O Jeff Bezos λέει και κάτι ακόμα σημαντικό: Πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος σου, και τι tasks έχεις να κάνεις (αυτά για τα οποία πληρώνεσαι). Φέρνει ένα παράδειγμα: Τι πρέπει να κάνεις αν είσαι ένας senior executive; «Πληρώνεσαι για να παίρνεις έναν μικρό αριθμό αποφάσεων, υψηλής ποιότητας. Η δουλειά σου δεν είναι να παίρνεις εκατοντάδες αποφάσεις κάθε ημέρα», εξηγεί.

«Αν καταφέρω να πάρω 3 καλές αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα, είναι αρκετό», λέει ο Mr Amazon.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =