αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Η πληρωμή είναι παγίδα» λέει ο συνιδρυτής του Twitter και ρίχνει τα βέλη του στον Elon Musk

«Η πληρωμή είναι παγίδα» λέει ο συνιδρυτής του Twitter και ρίχνει τα βέλη του στον Elon Musk

Ο συνιδρυτής του Τwitter, Τζακ Ντόρσεϊ ασκεί έντονη κριτική στον Έλον Μασκ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της.

Ερωτηθείς για το αν Μασκ είναι ο καλύτερος δυνατός διαχειριστής της πλατφόρμας, ο Ντόρσεϊ είπε: «Όχι. Ούτε πιστεύω ότι ενήργησε σωστά αφότου συνειδητοποίησε ότι timing της εξαγοράς ήταν κακό. Ούτε νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να εξαναγκάσει την πώληση».

«Όλα πήγαν στραβά», έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Bluesky, την εναλλακτική πλατφόρμα που ξεκίνησε ο ίδιος πρόσφατα.

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τον Μασκ για χρόνια και του πρότεινε να εμπλακεί στην εξαγορά του Twitter, είχε προηγουμένως ταχθεί δημοσίως υπέρ της συμφωνίας. Πέρυσι δε, χαρακτήρισε τον Μασκ ως «τη μοναδική λύση».

Την Παρασκευή, ένας χρήστης του Bluesky είπε ότι ήταν αρκετά λυπηρή η κατάληξη της εξαγοράς, με τον Ντόρσεϊ να συμφωνεί. Αλλά το Twitter «δεν θα είχε επιβιώσει ποτέ ως δημόσια εταιρεία», πρόσθεσε σε άλλη ανάρτηση. «Θα προτιμούσατε να ανήκει σε hedge funds και ακτιβιστές της Wall Street; Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση».

Υπό τον Μασκ, το προσωπικό του Twitter μειώθηκε δραστικά και η πλατφόρμα πέρασε διαδοχικές κρίσεις με πιο χαρακτηριστική την επαλήθευση των χρηστών. Ο Μασκ πρότεινε μια συνδρομητική υπηρεσία για το Twitter στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να αποκτούν ένα μπλε σημάδι ελέγχου για 8 δολάρια το μήνα.

«Η πληρωμή είναι παγίδα και δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με αυτό», ανέφερε ο Ντόρσεϊ στο Bluesky. «Τα συστήματα πληρωμών που χρησιμοποιούνται για αυτή την απόδειξη αποκλείουν εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =