αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ πιο σημαντική (και απλή) συνήθεια που πρέπει να εφαρμόσεις με τα χρήματα σου όταν είσαι στην δεκαετία των 20

Η πιο σημαντική (και απλή) συνήθεια που πρέπει να εφαρμόσεις με τα χρήματα σου όταν είσαι στην δεκαετία των 20

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να μάθεις σχετικά με τη διαχείριση χρημάτων στη δεκαετία των 20. Αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε για τη συνήθεια την οποία πρέπει να εφαρμόσεις πρώτη, τότε αυτή σίγουρα είναι μια. Πρέπει να μάθεις να ζεις μέσα στις οικονομικές δυνατότητες σου και να σου μένει και κάτι στο τέλος του μήνα, λέει η οικονομική σύμβουλος, Carolyn McClanahan.

«Από τη στιγμή που οι νέοι αρχίζουν να βγάζουν χρήματα, έχουν μια τάση να τα ξοδεύουν όλα» λέει η Mclanahan.

«Θα πρέπει να καθιερώσετε τη συνήθεια του να δαπανάτε λιγότερα από όσα ξοδεύετε. Μόλις το καταφέρετε αυτό, θα σας ακολουθεί για όλη σας τη ζωή» συμπληρώνει. Ξεκινήστε με το να καθορίζετε πόσα χρήματα ακριβώς θα φύγουν από το πορτοφόλι σας. Σημειώστε την κάθε αγορά, για δύο μήνες. Έτσι θα παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και δεν θα ξεφύγετε εύκολα.

«Το μεγάλο λάθος που βλέπω επίσης στους νέους, είναι η πεποίθηση ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα… στο μέλλον. Αλλά προτού το καταλάβετε, θα είστε 50 και δεν θα έχετε τόσο πολύ χρόνο για εξοικονόμηση», τονίζει η ίδια. Μιλώντας στο CNBC, η οικονομική σύμβουλος δίνει ακόμα ένα tip: Είναι καλύτερο να βάζεις λίγα χρήματα στην άκρη κάθε ημέρα, παρά να το αφήνεις για το τέλος του μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =