αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πικρή αλήθεια πίσω από την επαγγελματική συμβουλή «ασχολήσου με αυτό που σου αρέσει»

Η πικρή αλήθεια πίσω από την επαγγελματική συμβουλή «ασχολήσου με αυτό που σου αρέσει»

Πιθανότατα η πιο κοινή επαγγελματική συμβουλή που έχεις ακούσει είναι «κάνε αυτό που αγαπάς» ή «ασχολήσου με αυτό που σου αρέσει» ή «βρες μια δουλειά με την οποία είσαι παθιασμένος».

«Το να λες σε κάποιον να ακολουθήσει το πάθος του, μπορεί να είναι καταστροφικό» λέει ο Cal Newport, συγγραφέας του βιβλίου ‘So Good They Can’t Ignore You: Why Skills Trump Passion in the Search for Work You Love’.

«Αυτή η συμβουλή πιθανότατα οδηγεί σε περισσότερες αποτυχημένες επιχειρήσεις, από ότι οι άλλοι λόγοι συνολικά», τονίζει ο ίδιος. «Το πάθος δεν είναι κάτι που πρέπει να το ακολουθείς. Το πάθος είναι κάτι που θα σε ακολουθήσει εκείνο, καθώς εργάζεσαι σκληρά για να γίνεις πολύτιμος για τον κόσμο» σημειώνει στο inc.com.

Δες το εξής απλό: Σκέψου κάτι με το οποίο είσαι παθιασμένος. ‘Η κάτι με το οποίος ήσουν παθιασμένος ως έφηβος. Τώρα δώσε την απάντηση: Θα σε πλήρωνε κάποιος για να το κάνεις αυτό;

Το πάθος από μόνο του δεν αρκεί. Κανείς δεν θα σου δώσει τα χρήματα του, επειδή είσαι παθιασμένος με μια δραστηριότητα.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι το οποίο το αγαπάς, βρες κάτι ενδιαφέρον. Κάτι που να μπορεί να σταθεί οικονομικά. Κάτι για το οποίο άλλοι θα σε πληρώσουν. Και στη συνέχεια δούλεψε σκληρά πάνω σε αυτό, βελτιώσου και απέκτησε τα απαραίτητα skills. Μη ξεχνάς: Για να κάνεις τη δουλειά που θέλεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να πληρώνεσαι για αυτή.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 6 =