αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ περιοχή στην οποία ανέβηκε κατακόρυφα ο τουρισμός, λόγω της Airbnb

Η περιοχή στην οποία ανέβηκε κατακόρυφα ο τουρισμός, λόγω της Airbnb

Ενώ στην ίδια τη Βαρκελώνη η θεαματική αύξηση του τουριστικού ρεύματος έχει γεννήσει πολλές αντιδράσεις από τους ντόπιους κατοίκους, που κορυφώνονται ακόμη και σε ακραίες πράξεις εναντίον των παραθεριστών—με απόγειο την επίθεση της οργάνωσης Αρράν κατά τουριστικού λεωφορείου έξω από το γήπεδο του Καμπ Νόου—στα περίχωρα της καταλανικής μητρόπολης η μαζική «εισβολή» των τουριστών, χάρις στα Airbnb και τα (νομίμως, ή παράνομα) ενοικιαζόμενα δωμάτια, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

«Είναι μια πολύ λογική ανοδική τάση, χάρις στην πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε πλατφόρμες όπως τα Airbnb, ή σε άλλους ιστότοπους που διαφημίζουν τουριστικά διαμερίσματα», τονίζει στην εφημερίδα La Vanguardia ο διευθυντής Τουρισμού του Συμβουλίου της Βαρκελώνης, Φραντσέσκ Βιλα. Πράγματι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι τουρίστες αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό στις συνοικίες έξω από τα στενά όρια του δήμου της Βαρκελώνης, αλλά και ακόμη μακρύτερα.

Ο αριθμός ρεκόρ των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Barcelonés—που περικλείει τους δήμους της Βαρκελώνης, Μπανταλόνα, Λ’ Οσπιταλέτ, Σαντ Αντριά ντε Μπέσος, και Σάντα Κολόμα ντε Γκραμενέτ—για τον μήνα Ιούνιο παρουσίασε αύξηση κατά 3% στη συγκεκριμένη περίμετρο, ενώ και στο υπόλοιπο της επαρχίας η αύξηση ήταν 12%. Αριθμοί, που παγιώνουν τα ήδη διαπιστωμένα στοιχεία του περασμένου έτους, που κατέγραφαν πως η το κύμα των τουριστικών αφίξεων στη Barcelonés αυξήθηκε κατά 5,5%, ενώ στο υπόλοιπο της επαρχίας φιλοξενήθηκαν 16% περισσότεροι επισκέπτες από ό, τι το 2015.

Λογικά, η τουριστική αφθονία της ίδιας της πόλης της Βαρκελώνης, η οποία το περασμένο έτος φιλοξένησε τουλάχιστον 9.861.671 επισκέπτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου τουρισμού της πόλης, αλλά και η γενικευμένη επιτυχία των ηλεκτρονικών ιστότοπων ενοικίασης παραθεριστικών διαμερισμάτων, στις οποίες ο καθένας μπορεί να αναρτήσει μια διαφήμιση για προσφερόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, ή ακόμη και μία κατοικία, βρίσκονται πίσω από τον πολλαπλασιασμό των κρατήσεων στην απώτερη περιφέρεια της μητροπολιτικής περιοχής.

Αυτό γίνεται αμέσως σαφές κι από τα στοιχεία που μπορεί κάποιος να εξάγει από μία πρόχειρη έστω αναζήτηση στον ιστότοπο των Airbnb.

Αναμφίβολα, τοποθεσίες κοντά στη Βαρκελώνη που είναι καλά συνδεδεμένες με την πόλη μέσω του δικτύου μεταφορών, θεωρούνται ολοένα και περισσότερο ως μία ελκυστική επιλογή για φθηνή διαμονή από εκείνους τους τουρίστες που δεν τους πειράζει να μετακινούνται με τραίνο, ή λεωφορείο για να φθάσουν στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twenty =