αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ΠΓΔΜ καλεί Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν εκεί- Ετοιμάζεται να δώσει κίνητρα

Η ΠΓΔΜ καλεί Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν εκεί- Ετοιμάζεται να δώσει κίνητρα

Σε μια περίοδο που δεν θεωρείται από τις πιο ευνοϊκές για επενδύσεις στην Ελλάδα, τα Σκόπια καλούν τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.

Σχετικό κάλεσμα για συνεργασίες και επενδύσεις απηύθυνε στους Έλληνες επιχειρηματίες ο υπουργός Ρύθμισης-Βελτίωσης Επενδυτικού Κλίματος, καθηγητής Ζόραν Σάπουριτς.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η χώρα επεξεργάζεται την παροχή νέων επενδυτικών κινήτρων, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το 2018. Θα προηγηθεί σύμφωνα με τον ίδιο δημόσια διαβούλευση, με έμφαση στη στήριξη επενδυτικών εγχειρημάτων υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να έχει κάλλιστα εναλλακτικές θαλάσσιες οδεύσεις για τα προϊόντα της.

Έδωσε ως παράδειγμα το Δυρράχιο, αλλά «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει για τη χώρα το πιο σημαντικό». Κατά τον κ. Σάπουριτς, η ΠΓΔΜ είναι γενικότερα ανοιχτή σε ξένες επενδύσεις. Στόχος όμως είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Επισήμανε, επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση θα τιμήσει όλες τις οικονομικές και επιχειρηματικές συμφωνίες, που είχε υπογράψει και συνάψει η προηγούμενη.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =