αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πατρινή startup Think Silicon εξαγοράστηκε προς 30 εκατ. ευρώ από Αμερικανούς

Η πατρινή startup Think Silicon εξαγοράστηκε προς 30 εκατ. ευρώ από Αμερικανούς

Ένα σημαντικό startup deal πραγματοποιήθηκε. Η πατρινή startup Think Silicon εξαγοράστηκε από την εισηγμένη στο NASDAQ εταιρία Applied Materials. Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το οικονομικό ύψος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει, ωστόσο αναφέρεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες λένε ότι η εξαγορά έκλεισε σε ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Η Think Silicon έχει έδρα στην Πάτρα και δραστηριοποιείται στο χώρο των ημιαγωγών και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για wearables, Internet of Things, οικιακές συσκευές  και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού , ενώ εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επέκτεινε τη προϊοντική γκάμα  της σε λύσεις απευθυνόμενες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης  επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για Edge Computing. 

Την εταιρία ίδρυσαν το 2007 οι Γιώργος Σιδηρόπουλος και Ιάκωβος Σταμούλης. Σημειώνεται ότι από το 2019 η startup είναι στο χαρτοφιλάκιο της Metavallon VC.

Η Applied Materials, με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο. Επιπλέον, κατατάσσεται σταθερά  στη λίστα των «World’s Most Admired Companies» του Fortune. Έχει παρουσία σε 18 χώρες και πάνω από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ κατέχει πάνω από 13.300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το περασμένο έτος επένδυσε $ 2.1 δισ. σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + ten =