αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ οπτική του Steve Jobs για τον θάνατο, που θα σε βοηθήσει να έχεις δύο άμεσα αποτελέσματα στον δρόμο προς την επιτυχία

Η οπτική του Steve Jobs για τον θάνατο, που θα σε βοηθήσει να έχεις δύο άμεσα αποτελέσματα στον δρόμο προς την επιτυχία

Ο Steve Jobs κατέγραψε το δικό του success story. Και ενώ στη διάρκεια της διαδρομής του εφάρμοσε αρκετές business στρατηγικές, αξίζει να μείνουμε σε ένα πράγμα που είπε στην ιστορική ομιλία του στους αποφοίτους του Στάνφορντ, το 2005.

Εκεί, ο Jobs παρουσίασε, μεταξύ άλλων, 3 ιστορίες. Η μια από αυτή μίλαγε για τον θάνατο και πως τον αντιμετώπιζε ο ίδιος. Όπως εξήγησε, το να κατανοήσεις πως κάποια στιγμή θα πεθάνεις (όπως όλοι οι άνθρωποι άλλωστε), σε κάνει να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις στη ζωή σου. Να έχεις λιγότερο άγχος και να δίνεις σημασία σε αυτά που μετράνε πραγματικά για εσένα.

Αναμφίβολα, ο Steve Jobs, με τα θετικά και τα αρνητικά του, ήταν ένα πρακτικό μυαλό. Το ίδιο ίσχυε και στην οπτική που είχε για τον θάνατο. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει τότε, έκανε στον εαυτό του μια ερώτηση κάθε πρωί, που τον βοηθούσε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

«Αν σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που ετοιμάζομαι να κάνω σήμερα;» ρώταγε τον εαυτό του ο Steve Jobs.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, αυτή η οπτική του Mr Apple, μπορεί να σου αποφέρει δύο σημαντικά αποτελέσματα στην ζωή σου.

1- Είναι ευκολότερο να καταλάβεις ποια tasks έχουν σημασία: Όπως λένε αρκετοί, το θέμα δεν είναι ότι έχουμε «μικρή» ζωή. Το πρόβλημα είναι ότι σπαταλάμε ένα μεγάλο μέρος αυτής. Κάνοντας όμως την παραπάνω ερώτηση στον εαυτό σου, μπορείς να καταλάβεις πιο εύκολα ποια είναι τα πράγματα εκείνα που έχουν πραγματική σημασία για εσένα. Είτε στην δουλειά, είτε στην προσωπική ζωή.

2- Ανησυχείς λιγότερο για το τι πιστεύουν οι άλλοι: Συχνά, το μεγαλύτερο «εμπόδιο» για να φτάσουμε μέχρι τον στόχο μας, είναι… το άγχος που έχουμε για το τι θα πουν οι άλλοι. Αυτό μας κρατά πίσω. Αν σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου, θα σε ένοιαζε τι θα πουν οι άλλοι; Μάλλον όχι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + twenty =