αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ξένη εταιρία που «αποβιβάζεται» στο Νέο Κόσμο. Στο ανανεωμένο κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Η ξένη εταιρία που «αποβιβάζεται» στο Νέο Κόσμο. Στο ανανεωμένο κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Ένα ακόμη σύγχρονο κτίριο γραφείων ανοίγει σύντομα τις πύλες του στην Αθήνα, αξιοποιώντας ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια που στέγαζαν εφημερίδες στην Ελλάδα, το πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο.

Το έργο αναβάθμισης του 7ώροφου κτιρίου επί της Μίνωος 10-16 (με πρόσοψη και στην Ηλία Ηλιού), συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., έχει αναλάβει η Dimand. Μεταξύ άλλων, το κτίριο έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βιοκλιματικό κτίριο με πιστοποίηση LEED.

Όπως αναφέρει το bizness.gr, το project ριζικής ανακαίνισης του κτιρίου βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο και τον επόμενο μήνα αναμένεται να παραδοθεί στο νέο του ένοικο, τη γαλλική εταιρεία υπηρεσιών call center, Webhelp. 

Η επένδυση ήταν της τάξης των 8 εκ. ευρώ και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί το κτίριο θα περάσει στη Eurobank.

Το ιστορικό της επένδυσης

H Dimand, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας «Value Τουριστική», είχε επικρατήσει σε πλειστηριασμό που είχε διενεργηθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2018, προσφέροντας τότε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ.

Αρχικά, το ακίνητο της οδού Μίνωος συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ. (σ.σ. με υπόγειο και 6 ορόφους), προοριζόταν για τουριστική αξιοποίηση. Ειδικότερα, μεγάλα ξενοδοχειακά brand όπως η Marriot καθώς και ένας γαλλικός Όμιλος, είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία 5άστερου καταλύματος.

Τελικώς, το πάλαι ποτέ κτίριο της «Ελευθεροτυπίας» θα διατηρήσει την υπάρχουσα δομή του και θα μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

Την εν λόγω επένδυση «υπογράφουν» από κοινού Dimand και Grivalia, με τις δύο εταιρείες να συμπράττουν για την επένδυση σε ένα ακόμη σύγχρονο κτίριο γραφείων, στο ακίνητο επί των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου (πρόκειται για ακίνητο με θέα στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, συνολικής επιφάνειας περίπου 4.500 τ.μ., το οποίο η Grivalia απέκτησε τον Ιούνιο του 2018 έναντι 10 εκατ. ευρώ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + two =