αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Νο1 συμβουλή του Mark Zuckerberg που θα σε οδηγήσει στην επιχειρηματική επιτυχία (ή καταστροφή) το 2018

Η Νο1 συμβουλή του Mark Zuckerberg που θα σε οδηγήσει στην επιχειρηματική επιτυχία (ή καταστροφή) το 2018

Ξεκίνησε την διαδρομή του από εκείνο το φοιτητικό δωμάτιο, ενώ ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ και μόλις 19 ετών. Μπορεί τότε να μην φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε, όμως κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ο Mark Zuckerberg είναι σήμερα ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο και φυσικά είναι δισεκατομμυριούχος.

Το 2011, είχε δώσει μια συμβουλή η οποία δείχνει το πως λειτουργούν τα πράγματα στην εποχή μας. «Το μεγαλύτερο ρίσκο, είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο», είχε τονίζει ο ιδρυτής του Facebook.

Εξηγώντας ότι «σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, η μόνη στρατηγική που οδηγεί σίγουρα στην αποτυχία, είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο». Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει πως όταν ξεκίναγε, δεν είχε «όλες τις απαντήσεις». Δεν ήξερε το πως θα αναπτύξει μια εταιρία. Ωστόσο, βάδισε στον δικό του δρόμο, και με τολμηρές κινήσεις κατάφερε να πετύχει.

Όπως εξηγεί το Inc.com, ο Zuckerberg δεν είναι ο μοναδικός leader που είναι λάτρης του ρίσκου. Πολλοί άλλοι έχουν παρόμοια άποψη. Εδώ είναι τα 4 tips που πρέπει να εφαρμόσεις, αν αποφασίσεις να κινηθείς σε αυτόν τον τολμηρό δρόμο. Σε αντίθετη περίπτωση, πιθανόν θα οδηγηθείς στην καταστροφή. Δηλαδή, για να τα λέμε όλα, πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Τα ρίσκα έχουν θεαματικά αποτελέσματα, και προς την μια κατεύθυνση και προς την άλλη.

1# Άσε στην άκρη τις παραδοσιακές στρατηγικές. Τα δεδομένα αλλάζουν από εποχή σε αποχή. Βρες νέους τρόπους για να δουλέψουν τα πράγματα.

2# Ποτέ μην απορρίπτεις την αξία της καινοτομίας. «Δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ πριν!». Τι θα γινόταν αν όλοι σκέφτονταν αυτό; Μάλλον δεν θα είχαμε ηλεκτρισμό και υπολογιστές.

3# Θεώρησε τα ρίσκα ως βασικά βήματα προς την επιτυχία. Όχι ως κάτι που πρέπει να αποφύγεις

4# «Βούτα» στο ρίσκο, αλλά όχι τυφλά. Μην τα παίζεις όλα σε μια ζαριά. Και λάβε τις προφυλάξεις που απαιτούνται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fifteen =