αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η Νο1 συμβουλή καριέρας για όσους ξεκινούν; Να είστε καλοί στα βασικά»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που πούλησε το project του προς 5 εκατ. δολάρια

«Η Νο1 συμβουλή καριέρας για όσους ξεκινούν; Να είστε καλοί στα βασικά»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που πούλησε το project του προς 5 εκατ. δολάρια

Ο επιχειρηματίας και συγγραφέας, Peter Shankman, έχει καταγράψει τη δική του ιστορία επιτυχίας. Εργάστηκε στο εκκολαπτόμενο newsroom της AOL στα μέσα της δεκαετίας του ’90, δημιούργησε ένα εργαλείο που συνδέει τους δημοσιογράφους με τις επιθυμητές πηγές τους με το όνομα Help a Reporter Out στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και πούλησε το HARO το 2010 για κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Shankman έχει γράψει από τότε πολλά βιβλία, έχει δώσει μια ομιλία TEDx, και έχει το δημοφιλές podcast «Faster Than Normal», όπως σημειώνει το CNBC.

Η Νο. 1 συμβουλή καριέρας του Shankman για όσους μόλις ξεκινούν: «Να είστε καλοί στα βασικά», λέει.

Όπως εξηγεί, αυτό σημαίνει να γνωρίζετε τις βασικές παραμέτρους αυτού που κάνετε και να τηρείτε αυτές τις παραμέτρους. Αυτό είναι όλο.

«Δεν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις την πίτα», λέει. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι καλός στα βασικά. Ίσως λίγο καλύτερος από τους άλλους.

Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί ευρέως σε δουλειές που απευθύνονται σε πελάτες. Εάν προσφέρετε παράδοση φαγητού, για παράδειγμα, παραδώστε τα γεύματα εγκαίρως και βεβαιωθείτε ότι είναι όλα ακόμα στα δοχεία τους όταν φτάνουν στους πελάτες. Εάν σχεδιάζετε προσκλητήρια γάμου, φροντίστε να τα εκτυπώνετε ακριβώς αυτό που έχει συμφωνηθεί με το ζευγάρι και κάντε το έγκαιρα για να τα στείλετε.

Αλλά μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε εργασίες που δεν απαιτούν την πώληση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Εάν η δουλειά σας είναι να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος της εταιρείας σας λειτουργεί ομαλά, κάντε το και κάντε το καλά. Εάν εργάζεστε σε δημόσιες σχέσεις και η δουλειά σας είναι να μεταφέρετε τις ιστορίες των πελατών σας στα μέσα ενημέρωσης, βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστές παρουσιάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Μια ακόμη συμβουλή σταδιοδρομίας: Τελειοποιήστε τη γραμματική και την ορθογραφία σας, λέει ο Shankman. Σχεδόν 6 στους 10 Αμερικανούς (59%) βρίσκουν τα ορθογραφικά λάθη στα μενού των εστιατορίων, τις πινακίδες καταστημάτων και τις διαφημίσεις, σύμφωνα με έρευνα του Dictionary.com. Αυτή η απογοήτευση επεκτείνεται και σε άλλες επαγγελματικές αλληλογραφίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =