αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Νο1 συμβουλή για τα βιογραφικά, τελικά… μπορεί να σε κάνει να χάσεις μια δουλειά

Η Νο1 συμβουλή για τα βιογραφικά, τελικά… μπορεί να σε κάνει να χάσεις μια δουλειά

Είναι μια πιο τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που ακούς, για το στήσιμο του βιογραφικού σου. Πολλοί είναι οι ειδικοί που λένε ότι το ιδανικό βιογραφικό είναι 1 σελίδας. Κι όμως, φαίνεται πως αυτή η συμβουλή μπορεί τελικά να σε οδηγήσει στο να… χάσεις μια δουλειά.

Έρευνα που έκανε η ResumeGo, έδειξε πως οι recruiters τείνουν να προτιμούν τα βιογραφικά που εκτείνονται σε δύο σελίδες, ακόμα και για αρχάριους υποψηφίους χωρίς μεγάλη πείρα.

Στην έρευνα, οι 482 διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και ειδικοί στις συνεντεύξεις προσλήψεων προτίμησαν και μάλιστα σε υπερδιπλάσια νούμερα τα δισέλιδα βιογραφικά από τα μονοσέλιδα. Συνολικά αξιολογήθηκαν 20.000 βιογραφικά.

«Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών καριέρας ισχυρίζονται πως τα βιογραφικά δύο σελίδων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν ο υποψήφιος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε διάφορες εταιρίες, τα αποτελέσματά μας αντιφάσκουν με αυτό το κομμάτι της λαϊκής σοφίας», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ResumeGo, Peter Yang.

Και συμπληρώνει: «Οι μέθοδοι και το τοπίο των προσλήψεων εξελίσσονται συνεχώς, ό,τι ήταν πραγματικότητα λοιπόν στο παρελθόν μπορεί να μην είναι πια σήμερα».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 1 =