αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Η Νο1 δεξιότητα που έψαχνα για να προσλάβω κάποιον. Ελάχιστοι την είχαν»: Εξηγεί ένα υψηλόβαθμο στέλεχος με 10ετη εμπειρία στην Google

«Η Νο1 δεξιότητα που έψαχνα για να προσλάβω κάποιον. Ελάχιστοι την είχαν»: Εξηγεί ένα υψηλόβαθμο στέλεχος με 10ετη εμπειρία στην Google

Τελικά τι ψάχνουν οι εταιρίες στην εποχή μας όταν κάνουν προσλήψεις; Η Claire Hughes Johnson ήταν για 10 χρόνια vice president στην Google. Τώρα εργάζεται σε έναν άλλον τεχνολογικό κολοσσό, την Stripe, ως advisor.

«Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων μου στη Google ως αντιπρόεδρος, υπήρχαν εβδομάδες όπου περνούσα έως και 40 ώρες πραγματοποιώντας συνεντεύξεις για δουλειά. Έτσι, για να διευκολύνω τα πράγματα, είχα πάντα μια δεξιότητα που έψαχνα στους υποψήφιους πριν από οτιδήποτε άλλο: Tην αυτογνωσία», λέει η ίδια σε άρθρο της στο CNBC.

H εμπειρία και οι δεξιότητες έχουν σημασία, αλλά αυτά μπορεί να τα μάθει κάποιος. Μάλιστα όταν κάποιος έχει υψηλή επίγνωση του εαυτού του, έχει μεγαλύτερο κίνητρο να εξελιχθεί και να επεκτείνει τις γνώσεις του, επειδή είναι ειλικρινής σχετικά με το πού υστερεί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, αυτά τα άτομα τα πάνε καλύτερα με τους συναδέλφους και τους διευθυντές τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως σύμφωνα με έρευνα, το 95% των ανθρώπων πιστεύουν ότι έχουν αυτογνωσία, αλλά μόνο το 10-15% έχει στην πραγματικότητα.

Πώς ελέγχω την αυτογνωσία

Η ίδια εξηγεί: «Προσέχω πάντα για δύο λέξεις: Το πολύ “εγώ” είναι μια κόκκινη σημαία που δείχνει ότι μπορεί να μην είναι ταπεινοί ή συνεργατικοί. Τα πάρα πολλά «εμείς» μπορεί να κρύψουν τον ρόλο που έπαιξαν σε μία κατάσταση. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.

Συνήθως μαθαίνω κάτι αποκαλυπτικό όταν ρωτάω για τον συγκεκριμένο ρόλο που είχαν. Μια θετική απάντηση θα ήταν: «Ήταν ιδέα μου, αλλά τα εύσημα πηγαίνουν σε όλη την ομάδα».

Ρωτάω επίσης πώς θα τους περιέγραφαν οι συνάδελφοί τους. Αν λένε μόνο καλά λόγια, διερευνώ τι εποικοδομητικά σχόλια έχουν λάβει».

Συμπληρώνοντας: «Τότε θα πω, “Και τι έχετε κάνει για να βελτιωθείτε;” για να τσεκάρω τον προσανατολισμό τους προς τη μάθηση και τη βελτίωση του εαυτού τους και να δω αν έχουν λάβει υπόψη τους αυτό το feedback».

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν υπάρχει αυτογνωσία

Αλλά πως θα καταλάβει κάποιος εάν έχει αυτογνωσία. Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν πως δεν έχει:

1. Λαμβάνει συνεχώς σχόλια με τα οποία διαφωνεί. Το γεγονός πως η αντίληψη των άλλων για κάτι είναι εκ δια μέτρου αντίθετη με αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του, είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό σημάδι.

2. Συχνά αισθάνεται απογοητευμένος και ενοχλημένος επειδή δεν συμφωνεί με την κατεύθυνση ή τις αποφάσεις της ομάδας του.

3. Νιώθει κουρασμένος στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας και δεν μπορεί να προσδιορίσει γιατί.

4. Αδυνατεί να περιγράψει τι είδους δουλειά κάνει και δεν του αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =