αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Νικας έφτασε στην Κύπρο, «κοιτά» και Κεντρική Ευρώπη

Η Νικας έφτασε στην Κύπρο, «κοιτά» και Κεντρική Ευρώπη

Σε μετατροπή του συνόλου των ομολογιών της «Νίκας» που κατέχει προτίθεται να προχωρήσει τον φετινό Δεκέμβριο η Givenrise Investments Limited (συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου), παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν ημερομηνία λήξης έως και το 2037. Με αυτό τον τρόπο, ο νέος ισχυρός άνδρας της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας επιδιώκει να ενισχύσει την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της Givenrise που αφορά την εξαγορά των λοιπών μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλαντοβιομηχανίας, ήτοι του 10,26%.

Σημειώνεται ότι η Givenrise κατέχει συνολικά 12.000.000 μετατρέψιμες ομολογίες της «Νίκας». Ο λόγος μετατροπής των εν λόγω ομολογιών έχει οριστεί σε 1 ομολογία για 3,3333333 κοινές μετοχές της «Νίκας» και η τιμή μετατροπής σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Τούτο σημαίνει ότι η Givenrise μέσω της μετατροπής των ομολογιών θα αποκτήσει περίπου 40.000.000 μετοχές. Την ίδια ώρα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επιχειρηματικό σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το 2015 αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας μιας εκ των θυγατρικών της στο εξωτερικό και δη στη Βουλγαρία. Ετσι, λοιπόν, η νέα προσπάθεια ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας της αλλαντοβιομηχανίας ξεκίνησε με την είσοδο των προϊόντων της στην αγορά της Κύπρου, ενώ διερευνάται η είσοδος των προϊόντων της και στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, το επιχειρηματικό σχέδιο της επόμενης ημέρας για τη «Νίκας» περιλαμβάνει ακόμη επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στη βελτίωση της ποιότητας των ήδη παραγόμενων προϊόντων, στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής των προϊόντων στην Ελλάδα, αξιοποιώντας εξειδικευμένα δίκτυα διανομής ανά κανάλι.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο πληροφοριακό δελτίο τονίζεται ότι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης της «Νίκας» δεν σχεδιάζει τη μεταφορά της έδρας ή του τόπου διεξαγωγής των δραστηριοτήτων της εταιρείας και των θυγατρικών της εκτός Ελλάδος (πλην βεβαίως των θυγατρικών που εδρεύουν εκτός Ελλάδος). Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της «Νίκας» στον Αγιο Στέφανο, ακίνητο το οποίο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, μεταβιβάστηκε στις πιστώτριες τράπεζες με στόχο την απομείωση του δανεισμού και πλέον έχει μισθωθεί. Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται ότι το συμφωνητικό μίσθωσης του ακινήτου λήγει στις 30 Απριλίου 2019 και η Givenrise θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας. Φράση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που θέλει τη μετεγκατάσταση της «Νίκας» σε άλλη περιοχή.

Στο πληροφοριακό δελτίο γίνεται επίσης αναφορά στις διαπραγματεύσεις που έχει η Chipita για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙ.Κ.Η., ενώ τέλος τονίζεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση για μεταβολή των θέσεων εργασίας και των όρων απασχόλησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 17 =