αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «ναυμαχία» με έπαθλο την Hellenic Seaways συνεχίζεται. Και υπάρχουν 3 διεκδικητές

Η «ναυμαχία» με έπαθλο την Hellenic Seaways συνεχίζεται. Και υπάρχουν 3 διεκδικητές

Το γεγονός ότι η Μίνοαν αποτελεί το βασικό διεκδικητή για το ποσοστό που διαθέτει η τράπεζα Πειραιώς στην Hellenic Seaways είναι γνωστό εδώ και καιρό. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στον εν εξελίξει διαγωνισμό που διενεργεί τράπεζα έχουν εμφανιστεί ακόμη δύο διεκδικητές οι οποίοι διαφοροποιούν πλήρως το σκηνικό.

Με την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να είναι στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε στο Economy365.gr οι δύο νέοι ενδιαφερόμενοι που προστέθηκαν στην ήδη εκπεφρασμένη πρόθεση της Μινόαν για την απόκτηση του μεριδίου της Πειραιώς στην ακτοπλοϊκή είναι το επενδυτικό σχήμα Eagle Mind Shipping, με επικεφαλής τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο και και η Fortress Group η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει επενδύσει στην ελληνική ακτοπλοΐα, στην Attica Group.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό της Πειραιώς διατίθεται ποσοστό 40,4% της Hellenic Seaways. Εφόσον στη μάχη των διεκδικητών νικήτρια αναδειχθεί η Μινόαν τότε η θυγατρική του ομίλου Γκριμάλντι αποκτά τον απόλυτο έλεγχο αφού ήδη κατέχει μερίδιο 48,4%. Εάν ωστόσο κάποιος εκ των δυο νέων διεκδικητών καταφέρει να αποκτήσει το 40,4% της Πειραιώς τότε στην Hellenic αναδεικνύεται ένας δεύτερος πόλος γεγονός με ευρύτερες διαστάσεις σε σχέση με την εν εξελίξει μάχη για τον έλεγχο της εγχώριας ακτοπλοΐας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − ten =