αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ νέα επχιειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του Σκλαβενίτη: Αυξήσεις στους «μικρούς», περικοπές στους «μεγάλους»

Η νέα επχιειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του Σκλαβενίτη: Αυξήσεις στους «μικρούς», περικοπές στους «μεγάλους»

Αυξήσεις σε 3.500 εργαζόμενους, διατήρηση μισθών σε 16.500 εργαζόμενους και μειώσεις μισθών για 700 υψηλόβαθμα στελέχη (αντί για 1000 που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα), προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη».

Ειδικότερα, η αλυσίδα η οποία απασχολεί 21.000 εργαζόμενους, και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις στις αποδοχές περίπου 3,5 χιλιάδων εργαζόμενων, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 16,5% του συνόλου, ενώ έχει διατηρήσει τις καταβαλλόμενες αποδοχές σε περίπου 16,5 χιλιάδες εργαζομένους, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 78,4% του συνόλου. Παράλληλα έχει προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αποδοχών για περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη (αντί για 1000 που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του μήνα).

Τα συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη λαμβάνουν εταιρική παροχή, με κατοχύρωση μέρους της υφιστάμενης εταιρικής τους παροχής ως τακτικές αποδοχές, χωρίς να επηρεάζονται οι έως τα 1.700 ευρώ αποδοχές και ειδικά για εργαζομένους στα καταστήματα οι έως τα 2.000 ευρώ αποδοχές. Μέρος της εταιρικής παροχής παύει να είναι σταθερή, συνδέεται με πρόγραμμα επιβράβευσης και δίδεται ως έκτακτη αποδοχή εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν τεθεί. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των εργαζομένων (αντί 5% που είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση 143 καταστημάτων (επί συνόλου 355) του παλαιού δικτύου της Μαρινόπουλος, επαναφέροντας έτσι μέρος του νέου σχήματος στην αγορά.

Ο βασικός μισθός των εργαζομένων (μέχρι και 2 χρόνια) με βάση την Επιχειρησιακή Σύμβαση διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

Η διάρκεια της επιχιερησιακής σύμβασης είναι μονοετής και λήγει 31/12/2018.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =