αρχικηVIRALΗ νέα επέκταση του μετρό που θα κάνει το Ίλιον- Κέντρο Αθήνας σε 15 λεπτά

Η νέα επέκταση του μετρό που θα κάνει το Ίλιον- Κέντρο Αθήνας σε 15 λεπτά

Το υπουργείο Υποδομών πατάει γκάζι προκειμένου οι επεκτάσεις του μετρό να προχωρήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματος. Σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων, θα διαδραματίσει η Γραμμή 2 που θα αναβαθμίσει τα Δυτικά Προάστια.

Σύμφωνα με τον ο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη, στο τέλος του 2022 θα υπάρχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να δημοπρατηθεί η κατασκευή τριών νέων σταθμών, Παλατιανή, Ίλιον και Άγιος Νικόλαος, στη Γραμμή 2. Το συγκεκριμένο έργο θα περιλαμβάνει 3 νέους σταθμούς που θα συνδέονται μεταξύ τους με 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής.

Ο πρώτος εξ αυτών θα βρίσκεται στην Παλατιανή, επί της οδού Θηβών, ο δεύτερος στο Ίλιον στην οδό Ελαιών και ο τρίτος στα σύνορα Ιλίου και Καματερού, στην Αγίου Νικολάου.

Με αυτόν τον τρόπο, η ολοκλήρωση του έργου θα σημαίνει πως θα μπορεί κάποιος να μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας από το Σταθμό του Αγίου Νικολάου μέσα σε χρόνο περίπου 15 λεπτών. Επομένως, είναι πολύ πιθανό τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές τις επόμενης χρονιάς, με την ολοκλήρωση τους να υπολογίζεται στα 4 περίπου χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 16 =