αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μόδα με τις προαγωγές… χωρίς αύξηση μισθού

Η μόδα με τις προαγωγές… χωρίς αύξηση μισθού

Θα περίμενε κάποιος ότι μια προαγωγή μέσα σε μια εταιρία, φέρνει αυτομάτως και αύξηση μισθού. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Η απόκτηση νέου επαγγελματικού τίτλου και ευθυνών, δεν συνοδεύεται πάντα από μεγαλύτερο μισθό.

Είναι το φαινόμενο του «dry promotion» όπως το ονομάζει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Η έρευνα δείχνει ότι το φαινόμενο γίνεται πιο διαδεδομένο καθώς οι εταιρείες κινούνται με πιο σφιχτούς προϋπολογισμούς. Μια πρόσφατη έρευνα της Pearl Meyer αποκάλυψε ότι το 13% των εργοδοτών ανταμείβει τους εργαζόμενους με… νέους τίτλους εργασίας αντί για χρήματα. Το εν λόγω ποσοστό ήταν στο 8% το 2018, ανέφερε η Wall Street Journal.

Οι millennials… δεν θέλουν να γίνουν διευθυντές

Όλο αυτό το σκηνικό, έχει κάνει πολλούς εργαζομένους… να μην θέλουν προαγωγή, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο. Σε συνδυασμό βέβαια και με τις αυξημένες ευθύνες που έχει μια ανώτερη θέση.

Όταν μια εργαζόμενη, η Devika, πήρε πρόσφατα προαγωγή, ήξερε ότι η μετάβαση σε μια διευθυντική θέση θα ήταν τυπικά η επόμενη κίνησή της. Σε αυτή τη θέση, θα είχε πλέον να κάνει με πολλά άτομα, ενώ μία ολόκληρη ομάδα θα πρέπει να αναφέρεται σε αυτήν. Εξαιτίας αυτού, πιστεύει ότι ο εν λόγω ρόλος μπορεί να είναι πολύ αγχωτικός, ίσως και περισσότερο από θέσεις που ενδεχομένως να βρίσκονται πιο ψηλά στην ιεραρχία. Επιπλέον «φαίνεται να σε γερνάει», πρόσθεσε μιλώντας στο Business Insider.

Γνωρίζει ότι η κατοχή αυτού του διευθυντικού ρόλου δεν είναι κάτι που την ενδιαφέρει πραγματικά. Δεν επιθυμεί την πίεση που συνεπάγεται η θέση.

Η Devika είπε ότι οι νεότεροι millennials σαν αυτήν μπορεί να μην θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να έχουν ρόλο manager επειδή «απλώς η προσωπική σου ζωή μένει πίσω και η ζωή είναι μικρή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =