αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μικρή λέξη που μάλλον χρησιμοποιείς συχνά και σε κάνει να φαίνεσαι αρνητικός στους άλλους

Η μικρή λέξη που μάλλον χρησιμοποιείς συχνά και σε κάνει να φαίνεσαι αρνητικός στους άλλους

Όλοι θέλουμε να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση. Άλλωστε, όπως λένε η πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει. Όλοι θέλουμε επίσης να είμαστε συμπαθείς και να δημιουργούμε καλές επαφές με άλλους ανθρώπους σε βάθος χρόνου. Μάντεψε: Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε, παίζουν τον ρόλο τους.

Οι λέξεις έχουν ενέργεια, εκφράζουν σκέψεις, προκαλούν συναισθήματα και σ’ αυτόν που τις εκστομίζει και σ’ αυτόν που τις ακούει.

Πολλά άρθρα ψυχολογίας έχουν επισημάνει τη δυναμική που διαθέτουν οι λέξεις και η γλώσσα μας σε σημείο που να μπορούν να διαμορφώνουν την προοπτική μας.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείς διαμορφώνει επίσης την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσένα.

Χρησιμοποιούμε τις λέξεις κάθε μέρα, προφορικά και γραπτά. Συζητάμε, γράφουμε e-mail, διαπραγματευόμαστε, κουβεντιάζουμε, ρωτάμε και απαντάμε. Ωστόσο, πολλές φορές μιλάμε χωρίς πλήρη συνείδηση της επίδρασης που έχουν οι λέξεις πάνω μας αλλά και στους γύρω μας.

Μία από αυτές τις λέξεις είναι το «πρέπει». Το «πρέπει» είναι μια μικρή λέξη που λέει όμως πολλά για εσένα. Ακούγεται σαν να κουβαλάς ένα βάρος και βγάζει ένα αρνητικό συναίσθημα στον ακροατή. Μια λέξη που εξουσιάζει, αναγκάζει, διατάζει. 

Είναι καλύτερο να την αποφεύγεις όταν συζητάς με άλλους, ειδικά αν πρόκειται για μια νέα γνωριμία. Αν αναφέρεις πολλά «πρέπει» μέσα στην συζήτηση, τότε ο άλλος μάλλον θα βγάλει αρνητικά συμπεράσματα για εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − seven =